Σπορ

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναιτωλικός

pan

Νίκη για τον Παναιτωλικό μετά από πέντε σερί ήττες

Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε σερί ήττες πανηγύρισε ο Παναιτωλικός απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, τα «καναρίνια» επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 με φοβερό γκολ του Ντεμπέι Φλόρες (65΄).

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Παναιτωλικού στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε στο παιχνίδι με πολλές απουσίες και με στόχο να βάλει ένα τέλος στο σερί των κακών εμφανίσεων με πέντε σερί ήττες.

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλων Σμύρνης πήγε στο Αγρίνιο με καλή ψυχολογία έπειτα απ΄την ισοπαλία στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού ήταν για τους γηπεδούχους στο 7΄με ένα πλασέ του Καρέλη από πλεονεκτική θέση που έφυγε άουτ. Στα πρώτα λεπτά έγινε ένα σετ – παιχνίδι με τα σκληρά μαρκαρίσματα να΄χουν την τιμητική τους.

Σταδιακά ο Απόλλων Σμύρνης άρχισε να ανεβάζει…στροφές και στο 18΄έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσιλούλης με έξοχη ατομική ενέργεια…άδειασε τον Ντουάρτε πάσαρε στον Φατιόν ο οποίος εξ επαφής δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και ψάχνοντας το τέρμα που θα τους έβαζε στην θέση του οδηγού και με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να επιχειρεί να χτυπήσει κυρίως με ταχύτατες κόντρα επιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν το κλείσιμο του α΄ημιχρόνου.

Ο Παμλίδης στο 40΄κι έπειτα από εξαιρετική πάσα του Κάστρο από διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να «γλύψει» το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από γύρισμα του Τσιλούλη, ο Ιωαννίδης από πλεονεκτική θέση πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε πιο δυναμικά στο β΄ημίχρονο και στο 54΄ «πέταξε» σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαρμπόσα απέναντι από τον Κότσαρη δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με τον κίπερ του Απόλλωνα να απομακρύνει σωτήρια.

H υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 65΄. Ο Φλόρες με ένα φοβερό μονοκόματο σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κότσαρη (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να…απαντήσουν ωστόσο ο Παναιτωλικός δεν τους άφησε περιθώρια αντίδρασης και πλην της φάσης του 84΄όπου σουτ του Ματέι από καλή θέση βρήκε στα σώματα και εξουδετερώθηκε δεν καρδιοχτύπησε σε άλλες περιπτώσεις.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης (90΄Μπακαδήμας), Κορνέλιους, Μαλής, Χουχούμης, Φλόρες, Μόρσεϊ, Αντούνες, Ντουάρτε, Μπαρμπόσα (81΄Λούι), Καρέλης (81΄Μεντόσα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ντεντάκης, Κάστρο, Άλβες, Τουτουαρίμα (52΄Ματέι), Φατιόν (82΄Ντάουντα), Μπαξεβανίδης, Τσιλούλης (82΄Φαν Λα Πάρα), Μαρτίνες (59΄Σλίβκα), Παμλίδης, Ιωαννίδης.

Δείτε επίσης