Σπορ

Διέλυσε τον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 4-0 εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα της Super League.

Δύο γκολ σκόραρε ο Κούρτιτς, ενώ από ένα οι Αουγκούστο και Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και κυρίως στο τέμπο του, ψάχνοντας τη σιγουριά στη μεταβίβαση της μπάλας και εκ του αποτελέσματος στο α΄ημίχρονο δικαιώθηκε για την τακτική του, συμπαρασύροντας και τους γηπεδούχους στο ρυθμό του, με τις δύο ομάδες να κινούνται πολύ συντηρητικά.

Για περίπου μισή ώρα παιχνιδιού, σε ένα κλειστό ματς με αρκετή υπομονή και από τις δύο πλευρές, οι υποψίες ευκαιριών ανήκαν στους φιλοξενούμενους με εκφραστές τους Α.Ζίβκοβιτς και Αουγκούστο, ωστόσο, η φάση που έκρινε το α΄ημίχρονο προήλθε από το χέρι του Μιλιτσεάνου που δεν καταλογίστηκε -αρχικά- από τον Φωτιά αλλά με την παρέμβαση του VAR, δόθηκε η εσχάτη των ποινών, με τον Κούρτιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι. Ο Σλοβένος απέδειξε -σε ένα ακόμη παιχνίδι- πως διαθέτει... κρύο αίμα, εκετελώντας τον Λοντίγκιν για το 1-0 του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες (31' ).

Ο Άγιαξ της Ηπείρου όμως έχει αποδείξει πως είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός τη φετινή σεζόν και αρκετά φιλόδοξος για να τα παρατήσει εύκολα, με την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να βγάζει αντίδραση αμέσως μετά το γκολ του Δικεφάλου, εκμεταλλευόμενοι, μέσω της πίεσης, και τη σύγχυση στα μετόπισθεν του αντιπάλου. Μάλιστα, θα μπορούσαν να φέρουν και το ματς στα ίσα λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου με το πλασέ του Σνάιντερ που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Με το δείκτη του σκορ στο 0-1, οι δύο ομάδες αναχώρησαν για την ανάπαυλα.

Παιχνίδι κέντρου και στο β΄ημίχρονο με αρκετές μονομαχίες, χωρίς αξιόλογες φάσεις για τις δύο ομάδες σε πρώτη φάση, με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται στους πάγκους καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλοντας να θωρακίσει τη δεξιά πτέρυγα δεδομένης της συνεργασίας που έβγαζαν Πίρσμαν - Γκαρντάνσκι, έριξε στα αριστερά τον Μπίσεσβαρ και πέρασε από την άλλη τον Αντρίγια, γνωρίζοντας πως τακτικά μπορεί να του δώσει περισσότερα, προσφέροντας στήριγμα στον Λύρατζη, με τον Ηρακλή Μεταξά να «φρεσκάρει» την επίθεσή του.

Και στο 63΄βγάζοντας μια τρομερή συνεργασία που ξεκίνησε από τα αριστερά με τους Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς να συνεργάζονται υποδειγματικά, με αποδέκτη της μπάλας τον Κούρτιτς, ο ΠΑΟΚ έθεσε τις βάσεις νίκης! Με ωραίο φαλτσαριστό σουτ, ο Σλοβένος έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λοντίγκιν για το 2-0!

Προτού συνέλθουν από την ψυχρολουσία, οι γηπεδούχοι «πληγώθηκαν» εκ νέου από τα αριστερά όταν ο Αουγκούστο υποδέχθηκε τη μπάλα από τον Άκπομ και με τη σειρά του εξαπέλυσε αριστερό σουτ προ του Σάλιακα, «καρφώνοντας» τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λοντίγκιν για το 3-0, σφραγίζοντας τη νίκη για τους Θεσσαλονικείς. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 89' ήταν η σειρά του Άκπομ να χριστεί σκόρερ, κάτι που το είχε μεγάλη ανάγκη, μετά από ασίστ του Μπίσεσβαρ για το επιβλητικό 4-0, με δοκάρι και μέσα!

Μια νίκη από χρυσάφι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που δικαιώθηκε για την τακτική του, είδες τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν αντίδραση μεγάλης ομάδας σε μία έδρα που μπορεί να του προσφέρει πολλαπλά οφέλη ενόψει της συνέχειας.

Δείτε επίσης