Σπορ

Άνετο «διπλό» του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί

arabi

Την εκτός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου με 3-0 πανηγύρισε στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε και τα τρία τέρματα της ομάδας του (36', 50'. 62').

Έτσι, οι Πειραιώτες ανέβηκαν -προσωρινά- στο +11 από τη δεύτερη ΑΕΚ που αγωνίζεται την Πέμπτη στην έδρα του Ιωνικού.

Οι πρωταθλητές δυσκολεύθηκαν ουσιαστικά για μονάχα ένα μισάωρο, αφού από τη στιγμή που άνοιξαν το σκορ με το πέναλτι που κέρδισε ο Αγκιμπού Καμαρά και εκτέλεσε ο Μαροκινός φορ στο 36', στη συνέχεια η ούτως ή άλλως εξαιρετικά αδύναμη φέτος ομάδα του Παράσχου κατέρρευσε πλήρως. Δυο ακόμη γκολ του επιθετικού των Πειραιωτών στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους σφράγισαν τη νίκη.

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, στο ξεκίνημα η εικόνα του ήταν η αναμενόμενη. Χαμηλός ρυθμός, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κάνει το γνωστό επί Μαρτίνς παιχνίδι του, δηλαδή ένα παιχνίδι κυριαρχίας με κατοχή και υπομονετική κυκλοφορία μπάλας. Ο Ατρόμητος αντίθετα ήταν προσηλωμένος στην τακτική, οχυρωμένος στην άμυνά του με διπλή ζώνη και στόχο τις αντεπιθέσεις. Στο 15' η κατοχή μπάλας ήταν ήδη στο 60% για την ομάδα του Μαρτίνς και ουδέποτε έπεσε κάτω από αυτά τα ποσοστά. Για αρκετή ώρα ήταν φλύαρη πάντως, αφού στο πρώτο μισάωρο υπήρξαν μόλις τρεις τελικές -με μακρινά σουτ- για τις δύο ομάδες, με καλύτερο αυτό του Ρόνι Λόπεςλίγο άουτ στο 28.

Στην πρώτη του κλασική ευκαιρία ωστόσο, ο Ολυμπιακός βρήκε και το γκολ που απλοποίησε κατά... 99,9% το ματς. Στο 34' ο Λαλά με τρομερή διαγώνια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τροφοδότησε τον Αγκιμπού που μπήκε στην περιοχή, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τον γκρέμισε με άτσαλο τάκλιν και ο Καραντώνης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Στο 36' ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα αλά Πανένκα και έκανε το 0-1. Από το σημείο αυτό και μετά, η άμυνα του Ατρόμητο επιχείρησε να ανέβει μέτρα στο γήπεδο, όμως το πλήρωσε μεγαλοπρεπώς. Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» απλοποιήθηκε, με τους Ελ Αραμπί και Μασούρα να έχουν δύο καλές στιγμές ως το τέλος του πρώτου μέρους. Το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο πλέον ξεκίνησε με διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων, με τις κεφαλιές των Παπαδόπουλου και Κουλούρη -η μοναδική αξιόλογη στιγμή τους στο 90λεπτο. Η φάση πέρασε όμως και από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός ανέλαβε ξανά τα ηνία του αγώνα. Στο 50' η μπάλα έφτασε από τον Λαλά στον Αγκιμπού, ο νεαρός με τη μία βρήκε το τεράστιο κενό στα στόπερ και τροφοδότησε κάθετα τον Ελ Αραμπί, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ δεν δυσκολεύθηκε για το 0-2. Όπως ήταν αναμενόμενο και ήδη... γεγονός από αρκετή ώρα, οι Πειραιώτες συνέχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο γήπεδο, χωρίς να κινδυνεύουν ούτε στο ελάχιστο. Στο 61', μετά από ένα κόρνερ, ο Χατζηϊσαΐας έκανε χέρι στην περιοχή και ένα λεπτό μετά ο Ελ Αραμπί ολοκλήρωσε το χατ-τρικ με νέα εύστοχη εκτέλεση. Ο Μαροκινός έχασε μεγάλη ευκαιρία και για καρέ στο 69' με κοντινή κεφαλιά ελάχιστα άουτ και στο σημείο αυτό το ματς άρχισε να σβήνει.

Ο ήδη αργός ρυθμός έγινε πια ληθαργικός, με τις δύο ομάδες να κάνουν και αρκετές αλλαγές. Τίποτα άλλο δεν είχε σημασία ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να κάνει τη δουλειά του χωρίς να ιδρώσει και να συνεχίζει με ένα ακόμη τρίποντο. Με την 9η συνεχόμενη νίκη του, έκανε το 7/7 εκτός έδρας φέτος στο πρωτάθλημα, παραμένοντας παράλληλα αήττητος για 20 ματς από πέρσι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος / 3-5-2): Πίριτς, Καστεγιάνο, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Βασιλαντωνόπουλος (65' Κιβρακίδης), Χαρίσης, Νάτσος, Ντένιτς (46' Μουνίθ), Κουλούρης (84' Τζαβίδας), Σπιριντόνοβιτς (66' Μπεντινέλι).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ (76' Ανδρούτσος), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά (65' Μ. Καμαρά), Λόπες (65' Ροντρίγκες), Α. Καμαρά, Μασούρας (72' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (71' Τικίνιο).
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), Σπύρος Βασιλόπουλος (Έβρου)
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Τσετσίλας (Γρεβενών)
VAR: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
AVAR: Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής)

Δείτε επίσης