Σπορ

Νίκησε τον ΠΑΣ και είναι μόνος τέταρτος ο Παναθηναϊκός

pao

Την εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα της Super League.

Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της ομάδας των Ιωαννίνων και πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Οι πράσινοι ήταν εγκλωβισμένοι στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ανέβασαν αισθητά τις στροφές τους και χάρη στα γκολ των Μαουρίσιο (54’) και Σάντσες (69’) σημείωσαν την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας την αγωνιστική τους βελτίωση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξε να περιμένει τον Παναθηναϊκό σε άμυνα χώρου πίσω από τη μπάλα, με σχηματισμό 4-4-2 και διπλή ζώνη, αλλά το βασικότερο σημείο που έδωσε βαρύτητα είναι στη δύναμη και τις μονομαχίες.

Ο Παναθηναϊκός έπεσε στην παγίδα των φιλοξενούμενων στον πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα μπροστά από την εστία του Λοντίγκιν, έχοντας μία υποψία απειλής σε ολόκληρο το πρώτο μισό του ματς με την εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 19’.

Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έπεφταν με μεγάλη ευκολία στο χορτάρι και διαμαρτύρονταν σχεδόν σε κάθε φάση (με πρώτο απ’ όλους τον πρώην πράσινο Χουάν Χοσέ Περέα), την ίδια στιγμή που έκαναν αρκετά σκληρά φάουλ για να αναχαιτίσουν τους πράσινους με την ανοχή του Τζήλου που δεν απέβαλε ως όφειλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σάλιακα στο 24’ παρότι ανέκοψε αντικανονικά τον Παλάσιος σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού.

Ο Σάλιακας όχι μόνο συνέχισε στο ματς αλλά στο 43’ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, καθώς η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ που πραγματοποίησε άφησε άγαλμα τον Μπρινιόλι και τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 54’ μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες προς τον Χουάνκαρ που έβγαλε υποδειγματική σέντρα από αριστερά και ο Μαουρίσιο με κεφαλιά δυναμίτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ με τακουνάκι βρήκε τον Χουάνκαρ αλλά η συρτή σέντρα του από τη μικρή περιοχή αποκρούστηκε σε κόρνερ από την άμυνα του ΠΑΣ και στο 65’ πάλι ο Χουάνκαρ έβγαλε σέντρα αλλά του σουτ του Μαουρίσιο έφυγε άουτ.

Γενικώς η αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο με Χουάνκαρ και Αϊτόρ έκανε τη διαφορά στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης, ενώ στο 69’ το τριφύλλι πέτυχε και δεύτερο γκολ από στατική φάση.

Ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ και ο Σάντσες με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0, με το οποίο ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (90’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (67’ Μακέντα), Παλάσιος (80’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (67’ Βιτάλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς / 4-4-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (86’ Λιάσος), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (73’ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (86’ Λώλης), Περέα (76’ Μορέιρα).

Δείτε επίσης