Σπορ

«Όλα ανοιχτά» για τον Τζόκοβιτς, ακόμη και η απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για 3 χρόνια

tzoko

Ο Σέρβος τενίστας κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τρία χρόνια.

Πολύς ντόρος έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς αυτές τις ημέρες, καθώς η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του, ενώ ο ίδιος έχει εξασφαλίσει ειδική ιατρική άδεια για να λάβει μέρος στο Australian Open, με το δικαστήριο να αποφασίζει αύριο για τη συμμετοχή του.

Τη δεδομένη στιγμή, ο Σέρβος τενίστας είναι κλεισμένος σε ξενοδοχεία μεταναστών, περιμένοντας την εξέταση της έφεσής του, με την απέλαση να θεωρείται πιθανή.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία και είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το αποφασίσει. Η Συνοριακή Δύναμη σίγουρα θα το διευκολύνει αυτό».

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης εξέτασε την έφεση κατά της ακύρωσης της βίζας του και θα ανακοινώσει την απόφασή του τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι λόγω των παρατυπιών, η νομοθεσία αναφέρει πως όχι μόνο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να πάρει την έγκριση και να μπει στη χώρα, αλλά κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τρία χρόνια.

Σενάριο που ακούγεται τραβηγμένο, ωστόσο, αυτό προβλέπει η νομοθεσία και με τα όσα έχουν προηγηθεί (με τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου) τίποτα δεν αποκλείεται.

Μήνυμα για την υπόθεση του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς έστειλε ο Ράφαελ Ναδάλ αμφισβητώντας ανοιχτά την επιλογή του να μην εμβολιαστεί.

Μετά τον αγώνα του για τον δεύτερο γύρο στο όπεν της Μελβούρνης, ο Ισπανός τενίστας ανέφερε πως ο Τζόκοβιτς «αν ήθελε, θα μπορούσε να παίξει χωρίς προβλήματα στην Μελβούρνη».

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό. Δεν έχω όλη την εικόνα για να έχω ξεκάθαρη άποψη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πολύς κόσμος υποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι λογικό ο κόσμος εδώ στην Αυστραλία να έχει ενοχληθεί γιατί έχει περάσει πολλά και σκληρά lockdown. Κάποιοι δεν μπορούν καν να ταξιδέψουν στην Μελβούρνη από τη χώρα. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό και να εμβολιαστούμε. Αρκετά υπέφερε ο κόσμος. Πέρασα κοροναϊό και έχω εμβολιαστεί δύο φορές. Αν το κάνεις, δεν θα έχεις πρόβλημα να αγωνιστείς εδώ. Είναι ξεκάθαρο» είπε αρχικά ο Ναδάλ.

«Ο κόσμος έχει υποφέρει αρκετά για να μην τηρούμε εμείς τους κανόνες. Ο καθένας κάνει την επιλογή του και ότι νομίζει καλύτερο γι’ αυτόν. Αλλά υπάρχουν κανόνες και αν δεν τους ακολουθείς πρέπει να υποστείς τις συνέπειες αν δε θες να εμβολιαστείς. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ο Νόβακ αν ήθελε θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς προβλήματα. Επέλεξε τον δικό του δρόμο και όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα. Υπάρχουν όμως και επιπτώσεις. Νιώθω άσχημα πάντως για ότι τραβάει. Ήξερε την κατάσταση μήνες πριν όμως οπότε ήταν επιλογή του» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης