Σπορ

Μπαρτζώκας: Είμαστε καλά τηρουμένων των αναλογιών

bartzokas

«Κάναμε τα πάντα ως οργανισμός για να επανέλθουμε σε φυσιολογικές συνθήκες» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ερωτηματικό αποτελεί και για τον Έλληνα τεχνικό η επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στη δράση μετά το κύμα κρουσμάτων, στον αγώνα της Τρίτης με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

«Είμαστε καλά τηρουμένων των αναλογιών. Κάναμε τα πάντα ως οργανισμός για να επανέλθουμε σε φυσιολογικές συνθήκες, αλλά όπως καταλαβαίνετε το τι θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες, είναι ερωτηματικό», ανέφερε ο προπονητής της ομάδας κατά την αναχώρηση της αποστολής.

Όσο για το αν συγκρίνεται το φετινό κύμα κρουσμάτων με το μικρότερο περσινό; «Δεν βλέπω ομοιότητες γιατί τότε νόσησαν λιγότεροι απ’ ότι τώρα. Τώρα όμως είναι με τη μετάλλαξη όμικρον και είναι λιγότερος ο χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθουν στις προπονήσεις. Όπως καταλαβαίνετε υπολειτουργήσαμε για κάποιο διάστημα».

Σχετικά με τις απουσίες Ντε Κολό και Βέσελι για τη Φενέρ είπε: «Κάναμε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε ότι τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας είναι πάντα πνευματικής προσέγγισης. Αν είμαστε πιο χαλαροί επειδή λείπει ο Ντε Κολό ή ο Βέσελι εννοείται θα το πληρώσουμε. Κάπως έτσι θεωρώ ότι με τον Ερυθρό Αστέρα χάσαμε. Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε έναν σκληρό αγώνα. Για τη Φενέρ είναι πολύ σημαντικός αγώνας στην προσπάθεια να μπουν στην οκτάδα. Είναι πολύ νωρίς στη σεζόν και δεν μπορούμε να είμαστε επαναπαυμένοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε».

Όσο για το αν οι παίκτες του αποφορτίστηκαν πνευματικά στο τελευταίο διάστημα, τόνισε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Είναι δύσκολο να κάνω τέτοιου είδους αναλύσεις. Αυτά είναι ευχολόγια. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όταν είσαι ασθενής, είσαι ασθενής. Είτε είσαι με την οικογένεια σου είτε δεν είσαι. Δεν ήταν μια ευχάριστη κατάσταση. Όπως θυμάστε στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια και σε εκείνο με τον Παναθηναϊκό εκτός κάναμε καλές εμφανίσεις για το χρονικό σημείο. Το γεγονός ότι δεν αγωνιστήκαμε για 19 ημέρες δεν ήταν καλό για εμάς».

Τέλος, τι εύχεται για τον Ολυμπιακό για το νέο έτος; «Να έχουμε υγεία. Έχουμε αυτοπεποίθηση και καλή ομάδα. Αν έχουμε υγεία θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει με τη διοίκηση. Υγεία για όλο τον κόσμο. Να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα και γρήγορα αυτό που μας έχει βρει».

Δείτε επίσης