Σπορ

Το ξέσπασμα του Ερίκ Καντονά για το Μουντιάλ του Κατάρ

kantona

«Δεν θα το δω, σκοτώθηκαν χιλιάδες εργάτες»

Το Μουντιάλ του Κατάρ δεν θα παρακολουθήσει ο Ερίκ Καντονά, αφού θεωρεί υποκριτικό να δει τη «γιορτή» του ποδοσφαίρου, εφόσον έχουν πεθάνει τόσοι εργάτες για την διοργάνωσή της.

Ειδικότερα, από τότε που απέκτησε τα δικαιώματα να διοργανώσει το Μουντιάλ 2022, το Κατάρ κατηγορείται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των μεταναστών εργαζομένων και των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε στην «Daily Mail» τοποθετήθηκε σχετικά και ανέφερε πως δεν θα παρακολουθήσει το Μουντιάλ του Κατάρ, τονίζοντας ότι είναι υποκριτικό να γιορτάσουν οι άνθρωποι γι’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, από τη στιγμή που στο Κατάρ ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα και το κέρδος, την ίδια στιγμή που τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Για να πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει καθόλου αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι μια ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική.

Στο Κατάρ όμως δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι και μπίζνες, αλλά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο μέρος δεν θα έπρεπε να δοθεί αυτή η ευκαιρία» ανέφερε ο Ερίκ Καντονά.

Δείτε επίσης