Σπορ

Στο Ντουμπάι ο Ν. Τζόκοβιτς μετά την απέλασή του από την Αυστραλία

Novak Djokovic federal court hearing, in Melbourne

Ο Σέρβος τενίστας δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open

Πολύς ντόρος δημιουργήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες γύρω από το όνομα του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος τελικά απελάθηκε από την Αυστραλία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα λάβει μέρος στο φετινό Australian Open. Ο Σέρβος τενίστας έφθασε αεροπορικώς στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως διαπίστωσε σήμερα, Δευτέρα, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που είχε επιβιβαστεί στην ίδια πτήση με εκείνον.

Ο νούμερο ένα τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη βγήκε από το αεροσκάφος με δύο σάκους, ενώ φορούσε χειρουργική μάσκα, έπειτα από την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.


Σημειώνεται ότι ο «Νόλε» επρόκειτο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήδη από το εναρκτήριο ματς του Australian Open σήμερα, αλλά δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, μετά την απόρριψη από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη της Αυστραλίας της προσφυγής του εναντίον της ακύρωσης της βίζας του, που οδήγησε στην απέλασή του από τη χώρα.


Εγκατέλειψε τη Μελβούρνη, μαζί με την ομάδα των προπονητών του, χθες χωρίς να γνωρίζει τον τελικό προορισμό του. Η άδοξη αναχώρησή του, ενώ προσδοκούσε να κατακτήσει για δέκατη φορά τον τίτλο στο Australian Open, με άλλα λόγια τον 21ο του τίτλο Grand Slam, ρεκόρ, έβαλε τον επίλογο στο σίριαλ ένδεκα ημερών, με πολιτική και διπλωματική χροιά, με φόντο την εναντίωση στον εμβολιασμό.

Δείτε επίσης