Σπορ

Κινδυνεύει να αποκλειστεί και από το Roland Garros ο Ν. Τζόκοβιτς

tzoko

Η κυβέρνηση της Γαλλίας προωθεί νομοσχέδιο, κατά το οποίο οποιοσδήποτε θέλει να μπει σε αθλητικούς χώρους θα πρέπει έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Από την Αυστραλία απελάθηκε εν τέλει ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας ακύρωσε τη βίζα του για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα να χάσει το Australian Open και πλέον να «φλερτάρει» έντονα με τον αποκλεισμό και από το Roland Garros.

Ειδικότερα, ο Σέρβος τενίστας ενδέχεται να αποκλειστεί και από το τουρνουά της Γαλλίας, αφού η κυβέρνηση της χώρας προωθεί νομοσχέδιο, κατά το οποίο οποιοσδήποτε θέλει να μπει σε αθλητικούς χώρους και άλλους δημόσιους χώρους θα πρέπει έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινό, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός για τους αθλητές που αγωνίζονται στη χώρα, αλλά και για εκείνους που θα εισέρχονται σε αυτή για κάποιον αγώνα.

Ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός για την είσοδο σε δημόσιους χώρους, «για όλους τους θεατές, επαγγελματίες, Γάλλους ή ξένους επαγγελματίες», έγραψε η Μαρασινό στο Twitter την Κυριακή.

«Ο Τζόκοβιτς δεν πρέπει να περιμένει ότι θα παίξει αν δεν σέβεται έναν κανόνα που ισχύει για τους θεατές, που θα ισχύει για τα ball boys, για τους επαγγελματίες που θα εργαστούν στο Roland Garros», είπε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

«Σε τι κόσμο θα βρισκόμασταν αν θεωρούσαμε ότι επειδή είμαστε σταρ, θα μπορούσαμε να αποκλίνουμε από τον κανόνα;» είπε ο Καστανέρ, προσθέτοντας ότι οι διοργανωτές του Roland Garros συμφώνησαν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της Γαλλίας για τον εμβολιασμό.

Δείτε επίσης