Σπορ

Τιμωρήθηκαν από το Australian Open Στ. Τσιτσιπάς και Ντ. Μεντβέντεφ

tsi_me

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τους δύο τενίστες

Τιμωρήθηκαν από το Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, καθώς ο πρώτος παραβίασε κώδικα δεοντολογίας, ενώ στον δεύτερο αποδόθηκαν οι κατηγορίες για «αντιαθλητική συμπεριφορά» και «ορατή αισχρότητα».

Ειδικότερα, το πρόστιμο του Μεντβέντεφ χωρίζεται σε δύο μέρη. Ο Ρώσος τενίστας τιμωρήθηκε με 4.000 δολάρια για «αντιαθλητική συμπεριφορά» και με 8.000 δολάρια για «ορατή αισχρότητα».

Την τιμωρία δεν γλίτωσε ούτε ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει 5.000 δολάρια για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας στο ίδιο παιχνίδι.

Μετά το τέλος του δεύτερου σετ, ο Μεντβέντεφ βγήκε εκτός ελέγχου κι επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πώς μπορείς να διαιτητεύεις έναν ημιτελικό, όταν είσαι τόσο κακός; Είσαι ηλίθιος, γιατί δεν με κοιτάς».

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Μεντβέντεφ εξήγησε ότι ενοχλήθηκε από τον πατέρα του Τσιτσιπά, ο οποίος μιλούσε πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος Τσιτσιπάς δέχθηκε στο τέταρτο σετ προειδοποίηση για coaching.


https://twitter.com/EurosportGR/status/1487008367117840387?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwter

Δείτε επίσης