Σπορ

Ξανά στην 4αδα της βαθμολογίας ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Λαμίας με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη

Με δύο γκολ του Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Λαμίας και ανέβηκε ξανά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το πρώτο με καρφωτή κεφαλιά (3’) και το δεύτερο με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής (82’) παίζοντας σημαίνοντα ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Το τριφύλλι επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ματς πρωταθλήματος, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και ειδικά στο πρώτο 20λεπτο πέταγε «φωτιές» και άσκησε αφόρητη πίεση στην άμυνα της Λαμίας που ήταν τυχερή που πήγε με μόνο ένα γκολ στις πλάτες της στο πρώτο ημίχρονο.

Το τριφύλλι κατάφερε να προηγηθεί στο 3ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ (1-0), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης, από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 9’ ο Σαράνοφ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος στο 16’ βρήκε θαυμάσια τον Αϊτόρ που σούταρε με τη μία αλλά η μπάλα «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Η επόμενη υποσχόμενη ευκαιρία των πράσινων δημιουργήθηκε στο 38’ όταν η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Παλάσιος μετά από συρτή σέντρα του Χουάνκαρ και δύο λεπτά αργότερα η συνεργασία των Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς και Ιωαννίδη έφερε τον Βιγιαφάνιες σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0 και να είναι απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στη Λαμία που δεν κατάφερε να δημιουργήσει την παραμικρή απειλή μπροστά από την εστία του Διούδη.

Η επιλογή του Ιωαννίδη στην ενδεκάδα δικαίωσε τον Γιοβάνοβιτς ενώ η συνύπαρξη Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς και Παλάσιος που άλλαζαν διαρκώς θέσεις πίσω από τον φορ στο 4-2-3-1 προκαλούσε πανικό στην αντίπαλη άμυνα, με τους Πέρεθ και Βιγιαφάνιες να διατηρούν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία άλλαξε τη στρατηγική της και πίεσε ψηλά τον Παναθηναϊκό, δυσκολεύοντας την ανάπτυξή του, αλλά στο 50’ οι πράσινοι βγήκαν στην αντεπίθεση μετά από έξοχη πάσα του Γκατσίνοβιτς που έβγαλε τον Ιωαννίδη σε θέση βολής αλλά αυτός καθυστέρησε να σουτάρει.

Στο 53’ ο Σκόνδρας εκτέλεσε φάουλ, ο Αραμπούλι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά στην πρώτη τελική της Λαμίας στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 66’ με τον Γκατσίνοβιτς, στο 69’ με τον Βιτάλ και στο 77’ με τον Παλάσιος, αλλά αυτό ήρθε στο 82’ με εκπληκτικό σουτ του Ιωαννίδη στο «παραθυράκι» του Σαράνοφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από πάσα του Κουρμπέλη (2-0).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (84’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (68’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (57’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (84’ Καρλίτος).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου / 4-2-3-1): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Νούνιες (78’ Νινούα), Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Ταϊρόν (19’ Αραμπούλι), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος), Καραμάνος (66’ Βέλλιος).

Δείτε επίσης