Σπορ

Κατά λάθος υποστηρίζει ότι ντοπαρίστηκε η Κ. Βαλίεβα

Η σπουδαία πατινέζ δήλωσε ότι πήρε την ιατρική αγωγή του παππού της

valieva

Κατά λάθος υποστηρίζει ότι ντοπαρίστηκε η Καμίλα Βαλίεβα, καθώς έλαβε την ιατρική αγωγή του παππού της.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ένας από τους λόγους που η ΔΟΕ δέχτηκαν τη 15χρονη αθλήτρια πίσω στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μετά από τον σάλο που προέκυψε.

Ο Dennis Oswald, μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ, επιβεβαίωσε ότι μάλλον η ουσία τριμεταζιδίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της προέκυψε από τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο παππούς της, ο οποίος έχει καρδιακό πρόβλημα.

Μιλώντας μετά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο, o Οswald επιβεβαίωσε ότι η εξήγηση της 15χρονης Ρωσίδας για το γεγονός ότι το τεστ της για το ντόπινγκ βγήκε θετικό στο απαγορευμένο φάρμακο για τη στηθάγχη τριμεταζιδίνη ήταν «μόλυνση από ένα προϊόν που έπαιρνε ο παππούς της».

Η ρωσική εφημερίδα Pravda ανέφερε ότι η δικηγόρος της Valieva, Anna Kozmenko, πρόβαλε ένα παρόμοιο επιχείρημα κατά την ακρόαση της πατινέζ στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο την Κυριακή.

Για την ακρίβεια, η νομική ομάδα της Kamila Valieva υποστήριξε ότι το θετικό τεστ στο ντόπινγκ μπορεί να προήλθε από ένα μολυσμένο ποτήρι νερό που περιείχε ίχνη από το φάρμακο για την καρδιά που παίρνει ο παππούς της.

«Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το πώς μπήκε στο σώμα της», φέρεται να είπε η Kozmenko. «Για παράδειγμα, μπορεί ο παππούς της να ήπιε κάτι από ένα ποτήρι, να έμεινε το σάλιο του και το ποτήρι αυτό να χρησιμοποιήθηκε με κάποιο τρόπο αργότερα από τη αθλήτρια. Ή μπορεί το φάρμακο να έπεσε σε κάποια επιφάνεια, να έμειναν ίχνη και στη συνέχεια να πέρασαν στην αθλήτρια».

Δείτε επίσης