Σπορ

Βαθμός εξάδας για τον ΟΦΗ στο Περιστέρι

«Απόδραση» με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του Ατρόμητου για τον ΟΦΗ

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Ατρόμητος και ΟΦΗ στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα της Super League.

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο ματς. Ήταν καλός στο πρώτο τέταρτο και δικαίως ανταμείφθηκε στο 15’ με τον Μουνίθ.

Οι Περιστεριώτες είχαν φροντίσει να στείλουν προμήνυμα στο 10’ με τον Κουλούρη σε ωραία κάθετη μπαλιά του Αλιμπέκ για να έρθει στο 15’ ο Μουνίθ να τους δώσει το προβάδισμα.

Σε φάση διαρκείας, όπου προήλθε από το πρέσινγκ ψηλά, ο Μουνίθ έκανε το μπάσιμο προς την αντίπαλη περιοχή και μία τρομερή ποδιά στον Γιαννούλη, για να πλασάρει εν συνεχεία εύστοχα με το δεξί και να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Το 1-0 αφύπνισε κάπως τους Κρητικούς που στο 19’ έκαναν αισθητή για πρώτη φορά την παρουσία τους στο ματς με τον Γιαννιώτη να αποκρούει το σουτ του Φελίπε έξω από την περιοχή. Το 1-0 παρέμενε, ο ΟΦΗ φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι και να προσπαθήσει να επανέλθει σε αυτό με τον Ατρόμητο να χτυπά για 2η φορά με τον Αλιμπέκ.

Σε μία στιγμή που δεν φαινόταν κάτι τέτοιο, ο Ρουμάνος φορ εκμεταλλεύτηκε στο 35’ την ασυνεννοησία μεταξύ των Βούρου και Πασαλίδη. Πήρε την μπάλα, πάτησε περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Πλέον ο Ατρόμητος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς και στο 41’ άγγιξε και το 3ο γκολ με το σουτ του Ροτάριου να περνά μόλις άουτ. Ενώ στο 45’ ο Μουνίθ με μία φιλόδοξη προσπάθεια επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Επασί με την μπάλα να μην του κάνει το… χατίρι.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Νίκος Νιόπλιας άλλαξε σύστημα. Άφησε στην άκρη το σχήμα με τους τρεις στόπερ που δεν τους βγήκε. Πέρασε τον Ντουρμισάι αντί του Πασαλίδη και με 4-3-3 επεδίωξε να αλλάξει το ρου της αναμέτρησης. Και αυτά τη στιγμή που ο Κόλμαν δεν είχε κανέναν λόγο να πειράξει το 4-4-2 που του είχε δώσει προβάδισμα δύο γκολ επί των Κρητικών.

Και εκεί που κάποιος θα περίμενε τον ΟΦΗ να απειλήσει πρώτος, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που άγγιξε το 3-0. Ο Κουλούρης σέρβιρε στον Ροτάριου που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, καθυστέρησε να εκτελέσει και το σουτ του κόπηκε σε κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ ανέβαινε στο γήπεδο, κέρδιζε μέτρα και έβαζε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα στο 59’ να έρθει το 2-1 με «δώρο», βέβαια, Γιαννιώτη.

Με πέντε παίκτες στην περιοχή ο Γκαγιέγκος σέντραρε, ο Γιαννιώτης έκανε την έξοδο, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα που κατέληξε στον Λάμπρου, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει στην κενή εστία και να κάνει το 2-1 βάζοντας ξανά τους φιλοξενούμενους στο ματς.

Πλέον οι ισορροπίες ήταν λεπτές. Ο ΟΦΗ πίστεψε περισσότερο στον εαυτό του και στο 67’ οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Έρλινγκμαρκ έπειτα από φάουλ του Γκαγιέγκος. Ο Γκορτσίλας έδειξε άμεσα βούλα με την επισήμανση προς τον παίκτη του Ατρόμητου πως το χέρι ήταν εκούσιο. Οι Περιστεριώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα, η φάση τσεκαρίστηκε και από τον VAR και ο Φελίπε στο 69’ ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» κάνοντας το 2-2.

Πλέον το ματς είχε γίνει «ροντέο» με τις δύο ομάδες να αρχίζουν από την ίδια εκκίνηση θέλοντας το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. Στο 78’, όμως, άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο Στάικος είδε την 2η κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε και ο Ατρόμητος απέκτησε πλεονέκτημα έχοντας τουλάχιστον 15 λεπτά μπροστά του να ανακτήσει εκ νέου το προβάδισμα.

Και στο 88’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 3-2 με την κεφαλιά του Κουλούρη από την καρδιά της περιοχής των Κρητικών να μην έχει ευτυχή κατάληξη.

Πλέον με το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ατρόμητος έκλεισε στα καρέ του τον ΟΦΗ και στο 90+2’ είδε τον Κουλούρη να γράφει το 3-2, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ορθώς, με δεδομένο πως είχε προηγηθεί φάουλ του σκόρερ στον Μαρινάκη.

Έτσι το 2-2 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του ματς με τον Ατρόμητο να χάνει δύο βαθμούς στη μάχη της παραμονής με τον ΟΦΗ να μένει στο κόλπο της εξάδας.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας (69’ Καστεγιάνο), Χαρίσης, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου (83’ Ναμπί), Αλιμπέκ (64’ Κλωναρίδης), Κουλούρης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Ουές (70’ Μαρινάκης), Πασαλίδης (46’ Ντουρμισάι), Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Τοράλ, Ντε Γκουζμάν (23 λ.τρ. Στάικος), Γκαγιέγκος, Λάμπρου (70’ Τσιλιανίδης), Φελίπε (82’ Σελίμοβιτς).

Δείτε επίσης