Σπορ

Διέλυσε τον Αστέρα ο Ολυμπιακός

Πάρτι του Ολυμπιακού με θύμα τον Αστέρα

osfp

Την εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 5-1 πέτυχε ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε εξ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής.

Στους 65 βαθμούς έφτασε ο Ολυμπιακός (που παίζει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για φινάλε), παρέμεινε στους 35 ο Αστέρας που την τελευταία αγωνιστική ψάχνει νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ για να κλειδώσει τα playoffs ή απώλειες βαθμών των ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Μαρτίνς πέτυχε όλα της τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ένα ο Παπασταθόπουλος και δύο ο Μασούρας μέσα σε ένα πεντάλεπτο (52'-57'), ένα ο Μπουχαλάκης (66'), ένα ακόμη ο Ροντρίγκες (84') με τον Βαλμπουενά να μπαίνει σαν αλλαγή στην επανάληψη και να αλλάζει τη ροή ενός ακόμη αγώνα υπέρ της ομάδας του. Πριν τα «ερυθρόλευκα» γκολ, ωστόσο, στο ξεκίνημα του αγώνα υπάρχει καθοριστικό λάθος από διαιτητή και VAR, όταν δεν έχουν καταλογίσει πέναλτι σε καθαρό σπρώξιμο του Βατσλίκ στον Μπενίτο μετά από λάθος του Τσέχου γκολκίπερ. Ο Αστέρας μείωσε απλά σε 4-1 με τον Καρμόνα (74').

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν πολύ πιεστικό, ειδικά στο πρώτο τέταρτο, με συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας. Ο Αστέρας ήταν σταθερά σε θέση άμυνας χωρίς να μπορεί να αλλάξει πάνω από 2-3 πάσες και να περάσει με αξιώσεις τη σέντρα, όμως ήταν και φλύαρη ως επί το πλείστον η κατοχή των «ερυθρόλευκων» που γέμισαν την αντίπαλη περιοχή σε αρκετές περιπτώσεις αλλά οι Αρκάδες αμύνθηκαν αποτελεσματικά. Ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε μετά το 20λεπτο αλλά διατηρούσε πολύ εύκολα τη μπάλα στα πόδια και κυκλοφορούσε με ψυχραιμία μεν, αλλά χωρίς να βρίσκει τελική. Στο 13' ο Μαντί Καμαρά είχε ένα πολύ καλό σουτ λίγο έξω, στην πρώτη φάση του αγώνα, ενώ στο 20' ο Τασουλής έσωσε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Τικίνιο. Το ίδιο έκανε και ο Καρμόνα στο 36' σε κεφαλιά του Σωκράτη, ενώ στο 38' ο Μπενίτο είχε ένα πολύ καλό σουτ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Βατσλίκ. Άουτ πέρασε το σουτ του Βρουσάι στο 42' και στο 45' ο Ολυμπιακός έχασε τη δεύτερη κλασική του ευκαιρία, όταν μετά από έξοχο συνδυασμό των Καρβάλιο και Ελ Αραμπί, ο Εμβιλά μόνος από το σημείο του πέναλτι σούταρε, άτσαλα, άουτ. Η κατοχή μπάλας ήταν στο 71-29 και οι τελικές 6(2)-2(2) υπέρ των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά με τον Βαλμπουενά (και τον Ελ Αραμπί από το φινάλε του πρώτου μέρος λόγω προβλήματος του Τικίνιο) στο γήπεδο, να γίνεται και πολύ πιο αποτελεσματικός στην επίθεση. Η κατοχή μπάλας ήταν σταθερά γύρω από το 70% για την ομάδα του Μαρτίνς, η οποία εκμεταλλεύθηκε πιθανότατα το ότι ο Αστέρας συνέχισε να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία (σ.σ. στο β' μέρος για ένα χέρι στην περιοχή) και μέσα σε πέντε λεπτά διέλυσε την άμυνα της ομάδας του Ράσταβατς. Στο 52' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ και ο Σωκράτης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ένα δίλεπτο μετά, ο Γάλλος ξεκίνησε την αντεπίθεση, η μπάλα πέρασε από τον Βρουσάι και τον Καρβάλιο, ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα που πέρασε από τον Ελ Αραμπί, με τον Μασούρα να γράφει το 2-0 με απλό πλασέ όντας μόνος στο δεύτερο δοκάρι. Το... μπαράζ των «ερυθρόλευκων» γκολ συνεχίστηκε στο 57' όταν μετά από έξοχη ατομική ενέργεια και σέντρα του Βρουσάι από δεξιά, ο Μασούρας και πάλι -με ωραία κεφαλιά- από το δεύτερο δοκάρι, έκανε το 3-0. ADVERTISING

Ο Σισέ είχε ένα καλό σουτ άουτ στο 67' και στο 69' ο Μπουχαλάκης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, όταν μετά από φάουλ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κρητικός με εύκολο κοντινό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ενδιάμεσα στα γκολ υπάρχουν κάποιες τελικές με μακρινά κυρίως σουτ του Αστέρα, ο οποίος κατάφερε να μειώσει σε 4-1 στο 74' μετά από φάση διαρκείας και προβολή του Καρμόνα από κοντά. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 84', ένας ακόμη πολύ καλός και γρήγορος «ερυθρόλευκος» συνδυασμός, κατέληξε σε γκολ, για το τελικό 5-1. Σκόρερ ο Γκάρι Ροντρίγκες με δεξί πλασέ, έπειτα από ασίστ του Ρέαμπτσιουκ. Υπήρξαν κάποιες εκατέρωθεν φάσεις στα τελευταία λεπτά, αλλά τίποτα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια εύκολη τελικά νίκη, η οποία τον φέρνει μια στροφή πλέον πριν από ένα ακόμη αήττητο σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Σισέ), Βρουσάι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61' Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά, Καρβάλιο, Α. Καμαρά (46' Βαλμπουενά), Μασούρας (73' Ροντρίγκες), Τικίνιο (35' Ελ Αραμπί).
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς / 4-2-3-1): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε (80' Ιγκλέσιας), Ρεγκίς, Καπίγια (46' Ριέρα), Σίτο (58' Τιλίκα), Μπενίτο (68' Σόνι).

Δείτε επίσης