Σπορ

Γ. Αντετοκούνμπο: Η σκληρή δουλειά νικά το ταλέντο

«Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά» τόνισε ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο

Γ. Αντετοκούνμπο: Η σκληρή δουλειά νικά το ταλέντο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Για τα 4/4 τρίποντα που είχε στο παιχνίδι: «Η σκληρή δουλειά νικάει το ταλέντο. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Αν δει κάποιος την ρουτίνα μου πριν από τα παιχνίδια, σουτάρω και από πιο μακριά πλέον. Ήταν μία από τις μέρες που μπήκαν τα σουτ. Νιώθω καλά. Ακόμα κερδίζω αυτοπεποίθηση και πρέπει να είμαι πιο επιθετικός, ώστε να βελτιώνομαι».

Για τον Τζεβον Κάρτερ: «Είναι σπουδαίος σουτέρ και πλέι-μέικερ. Δεν είναι όμως ότι βάζει τα σουτ, απλώς βλέπω ότι ακόμα και όταν δεν βάζει σουτ γυρνάει στην άμυνα και μαρκάρει δυνατά τον αντίπαλο παίκτη. Πιέζει σε όλο το γήπεδο τον αντίπαλό του και μετά οργανώνει το παιχνίδι. Είναι απίστευτο αυτό που κάνει με το μέγεθός του».

Για το γεγονός ότι οι Μπακς μετά την διακοπή έχουν μία από τις καλύτερες επιθέσεις, αλλά μέτρια άμυνα: «Πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Να κάνουμε πιο δύσκολη την δουλειά των αντιπάλων μας. Να μην χάνουμε αμυντικά ριμπάουντ. Πρέπει να βελτιωθούμε. Τώρα έχουμε 5 σερί νίκες, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί».

Για το γεγονός ότι κέρδισε 13 φάουλ κόντρα στους Θάντερ και αν αυτό ήρθε βάσει σχεδίου ή scouting report: «Δεν ήταν θέμα scouting report. Απλώς ήμουν επιθετικός όπως κάθε βράδυ, ήθελα να πάω στα σημεία μου, να πηγαίνω μέχρι μέσα στο καλάθι και να περάσω καλά».

Για το πώς διαχειρίζεται ότι ενώ οι Μπακς έπαιξαν μαζεμένους αγώνες κόντρα σε διεκδικητές του τίτλου μετά έπαιξαν κόντρα σε μία ομάδα σε φάση αναδόμησης όπως οι Θάντερ: «Για εμένα όταν παίζεις σπουδαίες ομάδες όπως το Σικάγο, το Μαϊάμι και το Φοίνιξ και μετά τους Θάντερ που είναι καλή ομάδα με νεαρούς παίκτες, ξέρεις ότι θα προσπαθήσουν να τρέξουν, να βάλουν σουτ και να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Εγώ όμως θέλω να είμαι το ίδιο επιθετικός ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν έχει σημασία αν αντιμετωπίζω τον καλύτερο ή τον χειρότερο αμυντικό της λίγκας. Ίσως ως ομάδα να μην είμαστε πάντα σταθεροί, αλλά κάνουμε αυτά που πρέπει και χτίζουμε καλές συνήθειες. Για τις καλές ομάδες δεν έχει σημασία ο αντίπαλος».

Δείτε επίσης