Σπορ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης σταματά την συνεργασία με την Kaspersky

Η εταιρεία πληροφορικής θεωρείται ύποπτη για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στους συνεργάτες της

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης σταματά την συνεργασία με την Kaspersky
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η ομάδα ποδοσφαίρου της 'Αιντραχτ Φρανκφούρτης ανακοίνωσε σήμερα τον τερματισμό της συνεργασίας της με τη ρωσική εταιρία πληροφορικής Kaspersky, μετά την προειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια στην Πληροφορική (BSI) για το ενδεχόμενο εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού.

«Όταν υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία του κατασκευαστή, το λογισμικό για την προστασία από ιούς είναι ένα ιδιαίτερο ρίσκο για μια δομή Πληροφορικής», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της η BSI και η ποδοσφαιρική ομάδα της Φρανκφούρτης αντέδρασε άμεσα, τερματίζοντας τη συνεργασία με τη ρωσική επιχείρηση. Ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της 'Αιντραχτ 'Αξελ Χέλμαν αιτιολόγησε την απόφαση: «Καθιστούσαμε πάντα σαφές ότι στηρίζουμε τη συνέχιση της σχέσης με την Kaspersky σε γεγονότα και αρχές και όχι στην εθνικότητα. Με την προειδοποίηση της BSI έχει αλλάξει καθοριστικά η κατάσταση των γεγονότων και μαζί η εμπιστοσύνη στην δυνατότητα προστασίας των προϊόντων και των υπηρεσιών της Kaspersky. Ενημερώσαμε την εταιρία ότι τερματίζουμε άμεσα το συμβόλαιο χορηγίας», δήλωσε ο κ. Χέλμαν και εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη.

Η BSI θεωρεί ότι ο κίνδυνος η Kaspersky να εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας και να εκμεταλλεύεται τους πελάτες της- ιδιωτικές εταιρίες ή δημόσιες υπηρεσίες- είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Δείτε επίσης