Σπορ

Μουντιάλ: Μάχη για μία θέση στους τελικούς των μπαράζ

Από τους σημερινούς ημιτελικούς ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Ιταλίας και της Πορτογαλίας

Μουντιάλ: Μάχη για μία θέση στους τελικούς των μπαράζ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η προκριματική φάση του Μουντιάλ, καθώς απόψε διεξάγονται οι άτυποι ημιτελικοί των αγώνων μπαράζ που θα κρίνουν τα τρία τελευταία εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει την διαδικασία, καθώς η Ρωσία που θα αντιμετώπιζε την Πολωνία, αποκλείστηκε από την FIFA ενώ η αναμέτρηση της Σκοτίας με την Ουκρανία έχει αναβληθεί και περιμένουμε τον ορισμό του σε νέα ημερομηνία.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις μάχες των δύο τελευταίων πρωταθλητριών Ευρώπης. Η Ιταλία φιλοξενεί στο Παλέρμο την Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος υποδέχεται στο «Ντραγκάο» του Πόρτο την Τουρκία. Η «Σκουάντρα ατζούρα» και οι Ίβηρες είναι τα φαβορί, αλλά η πρώτη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και οι δεύτεροι με πολλές απουσίες, κυρίως στην άμυνα. Θυμίζουμε ότι οι νικητές αυτών των δύο αναμετρήσεων θα συγκρουστούν μεταξύ τους στον τελικό για μια θέση στα γήπεδα του Κατάρ.

Στην Στοκχόλμη κοντράρονται Σουηδία και Τσεχία, ξέροντας ότι όποια περάσει θα βρει απέναντι της την Πολωνία που είναι ήδη στον τελικό λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων. Το ματς έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς στη αποστολή των Σκανδιναβών βρίσκεται ο

Σούντγκρεν του Άρη, ενώ σε αυτή των Τσέχων υπάρχει ο συμπαίκτης του στους «κίτρινους» Μπράμπετς και τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βατσλίκ που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.

Ένα ματς λόγω πολέμου και στο τρίτο γκρουπ των μπαράζ. Είναι αυτό ανάμεσα στη Ουαλία και την Αυστρία με τον νικητή να περιμένει το πότε θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Σκοτία – Ουκρανία, για να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό.

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα

Α’ ΓΚΡΟΥΠ

21.45 Πορτογαλία – Τουρκία (Cosmote Sport 1)

21.45 Ιταλία – Β. Μακεδονία (Cosmote Sport 2 και OPEN)

Β’ ΓΚΡΟΥΠ

21.45 Σουηδία – Τσεχία (Cosmote Sport 3)

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ

21.45 Ουαλία – Αυστρία (Cosmote Sport)

Δείτε επίσης