Σπορ

Γ. Αντετοκούνμπο: Δεν έχει καμία σημασία η θέση στην κανονική περίοδο

Ο σταρ των Μπακς κράτησε χαμηλούς τόνους μετά τη μεγάλη νίκη επί των Σίξερς

Γ. Αντετοκούνμπο: Δεν έχει καμία σημασία η θέση στην κανονική περίοδο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κράτησε χαμηλούς τόνους μετά τη μεγάλη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Φιλαδέλφεια Σίξερς (118-116).

Ο σταρ των «ελαφιών» ήταν εντυπωσιακός καθώς σημείωσε 40 πόντους ενώ παράλληλα έκανε και το νικητήριο μπλοκ στον Τζοέλ Εμπίιντ λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση ο «Giannis» μίλησε για το ματς, την απόδοσή του και το μπλοκ στον Εμπίιντ ενώ υποστήριξε πως η θέση των Μπακς στην κανονική περίοδο δεν έχει καμία σημασία αφού πέρυσι τερμάτισαν τρίτοι και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα ο Αντετοκούνμπο είπε:

Για το πότε αποφασίζει να αναλάβει δράση και να είναι πιο επιθετικός: «Απλώς εμπιστεύομαι το ένστικτό μου. Υπάρχουν στιγμές που αναλαμβάνω άμεσα δράση και άλλες που περιμένω να έρθει το παιχνίδι σε μένα. Ό,τι και να γίνει απλώς προσπαθώ να είμαι επιθετικός. Αυτό θέλω, έτσι είμαι πιο επιθετικός και αυτό θέλουν οι συμπαίκτες μου. Είναι στιγμές που αναλαμβάνω δράση και άλλες που δεν χρειάζεται. Δεν υπάρχει στιγμή που το κάνω. Απλώς εμπιστεύομαι στο ένστικτό μου».

Για το τι έκανε στην τάπα στον Εμπίντ και τι σκέφτηκε: «Είδα τον Χάρντεν να κάνει step back και είπα "Ω Θεε μου" επειδή είναι το σουτ του. Ήλπιζα να μην μπει στο σουτ. Ο Λόπεζ έπαιξε καλή άμυνα, μετά πήγα για το ριμπάουντ, αλλά η μπάλα πήγε στον Εμπίντ και απλώς προσπάθησα να πηδήξω όσο πιο ψηλά γινόταν για να τον σταματήσω. Ήξερα ότι είχα πηδήξει σωστά. Κάποιες φορές απλώς το καταλαβαίνεις. Αυτή την φορά πέτυχε, άλλες φορές μπορεί να μην πετύχει».

Για την επιστροφή του Μπρουκ Λόπεζ και την σημασία που είχε στο μαρκάρισμα του Εμπίντ: «Είναι καλό που επέστρεψε, έχουμε ένα μεγάλο κορμί και μπόρεσε να μαρκάρει τον Εμπίντ. Στο προηγούμενο παιχνίδι κάναμε καλή δουλειά με τον Πόρτις και τον Ιμπάκα, αλλά ο Λόπεζ ξέρει να τον μαρκάρει καλύτερα. Ίσως δυσκολεύει και τον Εμπίντ. Ξέρουμε ότι ο Μπρουκ θα είναι Μπρουκ και εμείς πρέπει απλώς να τον βοηθήσουμε όπως μπορούμε και να δυσκολέψουμε τον Εμπίντ».

Για το τρομερό coast to coast στην τρίτη περίοδο, το καλάθι που σημείωσε, τι είδε και πόσο σημαντικό καλάθι ήταν: «Δεν ξέρω αν ήταν σημαντικό καλάθι. Με μάρκαρε ο Χάρντεν και ο Μίλσαπ. Με πήγαν αριστερά. Εγώ ξέρω ότι όταν έχω λίγα δευτερόλεπτα ίσως πρέπει να σουτάρω τρίποντο. Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου όμως. Είδα ότι δεν έκαναν βήμα πίσω, έτσι πήγα στα αριστερά και έβγαλα την φάση.

Δεν ξέρω αν ήταν σημαντική φάση. Ίσως ήταν σημαντική. Δεν είχα στο μυαλό μου το σκορ όμως όταν το έκανα. Ποτέ δεν το κάνω. Απλώς ήθελα να έχουμε καλό μομέντουμ. Ο Μίντλετον μετά βγηκε στην 4η περίοδο και σημείωσε σημαντικά καλάθια και πάσαρε σωστά».

Για το πώς βλέπει το Pick and Roll του Μίντλετον με τον Λόπεζ και τι πιστεύει για αυτό: «Αισθάνομαι ότι οι δυο τους θα βγάλουν φάσεις μαζί. Ο Μίντλετον σουτάρει ή αν πασάρει στον Λόπεζ για το δικό του σουτ. Ξέρω ότι η μπάλα είναι ασφαλής στα χέρια τους και θα γίνει κάτι καλό».

Για το αν οι Μπακς βρήκαν ρυθμό στην 4η περίοδο με τον Εμπίντ στον πάγκο: «Εγώ απλώς ήμουν επιθετικός. Νομίζω ότι έχει δίκιο πάντως. Όταν ήταν τον πάγκο πήγαινα πιο εύκολα στο "ζωγραφιστό". Απλώς παίζω μπάσκετ όμως, δεν σκέφτομαι αν είναι μέσα στο παρκέ ο Εμπίντ ή όχι. Απλώς προσπαθώ να πάρω σωστές αποφάσεις».

Για το αν ενδιαφέρει στους Μπακς η πρώτη θέση στην Ανατολή: «Είναι η 4η σεζόν μου με τον κόουτς Μπαντ. Δύο σεζόν τερματίσαμε πρώτοι. Την μία χρονιά αποκλειστήκαμε στους τελικούς της Ανατολής και την άλλη στον 2ο γύρο. Πέρυσι τερματίσαμε 3οι και πήραμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία που τελειώνεις, γιατί πρέπει απλώς να είσαι έτοιμος πνευματικά να παλέψεις για να νικήσεις μία σειρά. Αν τερματίσεις 1ος και παίξεις με τον 8ο δεν θα έχεις εύκολο έργο. Όλες οι ομάδες στην Ανατολή είναι καλές. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση θα τερματίσεις. Σε όποια θέση και αν τερματίσουμε, πρέπει να παλέψουμε για να πάμε ψηλά. Το Νο1 στην Ανατολή προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Με νοιάζει μόνο να χτίσουμε καλές συνήθειες».

Για το αν οι Μπακς είναι έτοιμοι για τα playoffs: «Δεν ξέρω. Έχουμε 7 παιχνίδια ακόμα, πρέπει να τα απολαύσουμε και να χτίσουμε καλές συνήθειες. Έχουμε αγώνες κόντρα σε καλές ομάδες. Αυτοί οι αγώνες θα μας ετοιμάσουν για τα playoffs. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι τώρα όμως».

Δείτε επίσης