Σπορ

Πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ και συνεχίζει το... κυνήγι η ΑΕΚ

Την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε η «Ένωση»

Πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ και συνεχίζει το... κυνήγι η ΑΕΚ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

H ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και πέτυχε την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ (2-3), πιάνοντας τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση και πηγαίνοντας ξανά στο -2 από τον Άρη.

Η «Ένωση» που παρατάχθηκε με 4-3-3 με «εξάρι» τον Σιμάνσκι και «οκτάρια» τους Μάνταλο, Κριχόβιακ, έκανε ονειρικο ξεκίνημα στους «Ζωσιμάδες».

Κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 με το πρώτο γκολ του Κριχόβιακ με τη φανέλα της Ένωσης. Ήταν μία επίθεση που ξεκίνησε αριστερά. Ο Τσούμπερ προσπάθησε να βρει τον Αραούχο. Η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε, η μπάλα κατέληξ στον Πολωνό σταρ των «κιτρινόμαυρων» που με ωραίο σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Το 1-0 παρέμενε και η ΑΕΚ απείλησε στο 13'. Ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από μπαλιά του Σιμάνσκι. Σούταρε και ο Λοντίγκιν με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Ο ΠΑΣ έλεγχε τον ρυθμό και έδειχνε διάθεση να επιτεθεί, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που έκανε τις στιγμές στο ματς. Αυτό έγινε και στο 22' σε στατική φάση και σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΣ, με τον Αραούχο από πλεονεκτική θέση να σουτάρει άουτ.

Και στο 24' φάνηκε να υπάρχουν νέα νέα δεδομένα στο ματς με τον ΠΑΣ να ισοφαρίζει, αλλά το γκολ να ακυρώνεται. Ο Στάνκοβιτς αρχικά έκλεισε το οπτικό πεδίο στον Περέα που βρέθηκε τετ α τετ με τον Αυστριακό πορτιέρο έπειτα από κάθετη μπαλιά. Κέρδισε ξανά την μπάλα, έκανε εκπληκτική «ποδιά» στον Ρότα, σέρβιρε στο 2ο δοκάρι και ο Σάλιακας την έστειλε στα δίχτυα. Οι Γιαννιώτες πανηγύρισαν, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς στην αρχή της φάσης ο Περέα ήταν οφσάιντ βάσει VAR.

Έτσι το 1-0 παρέμεινε με τον ΠΑΣ να απειλεί στο 28' με τον Στάνκοβιτς να διώχνει την μπάλα με τα πόδια. Ήταν, πλέον, ξεκάθαρο πως ο ΠΑΣ πίεζε ψηλά, προσπαθούσε να δυσκολέψει την Ένωση να αναπτυχθεί και ταυτόχρονα να κλέψει μπάλες για να δημιουγήσει καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Στο 44', η ΑΕΚ είχε ακόμη μία καλή στιγμή που ξεκίνησε από τα πόδια του Τσούμπερ. Ο Ελβετός πάσαρε ωραία στον Μάνταλο που έκανε όβερλαπ, με τον Έλληνα διεθνή να σεντράρει, ο Λιβάι έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στο σώμα του Πίρσμαν.

Και απ' ό,τι φαίνεται αυτό ήταν προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με δράστη τον Λάζαρο Ρότα που σκόραρε για 2ο σερί ματς. Ο διεθνής μπακ εκμεταλλεύτηκε το «σπάσιμο» της μπάλας από τον Τσούμπερ, «άδειασε» με ωραία προσποίηση τον Πίρσμαν και με αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία εκτέλεσε τον Λοντίγκιν.

Ο ΠΑΣ μπήκε με διάθεση στο β' μέρος παρότι το 2-0 του 45+2' θα μπορούσε να το είχε κόψει τα πόδια και στο 52' κατάφερε να μειώσει τον Περέα. Υποδειγματική ανάπτυξη από τους Γιαννιώτες. Ωραία σέντρα του Σάλιακα, η μπάλα κατέληξε στον αφύλακτο Περέα που με ωραία εκτέλεση μείωσε για τους γηπεδούχους σε 2-1.

Η ΑΕΚ καλούνταν πλέον να δείξει χαρακτήρα και να δείξει ψυχολογία. Το 2-1 παρέμενε με την Ένωση μέχρι το 69' να μην έχει τελική στο β' μέρος. Στο 69', όμως, η Ένωση αποκατέστησε την τάξη με τον εκτελεστή τον Αραούχο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Γκαρσία και με σεντερφορίσια εκτέλεση έγραψε το 3-1. Ένα γκολ που φέρει τη σφραγίδα και του Κριχόβιακ με την καταπληκτική κάθετη στον Λιβάι, όπου ο Πίρσμαν και η άμυνα του ΠΑΣ κοντοστάθηκαν εκτιμώντας ότι ο άσος από το Τρινιντάτ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ΑΕΚ φαινόταν να έχει «κλειδώσει» το ματς... Αμ, δε... Στο 90' ήρθε ο Περέα με κεφαλιά σε σέντρα του Σάλιακα να γράψει το 3-2 με τρόπο που δεν ήθελε η Ένωση και ο Οφρυδόπουλος είχε επιδιώξει να περιορίσει με την είσοδο του Σβάρνα αντί του Λιβάι Γκαρσία στο 83'!

Έτσι το ματς έμελλε στις καθυστερήσεις να γίνει θρίλερ, με το τελικό 3-2, ωστόσο, να μην αλλάζει και την ΑΕΚ στον πρώτο «do or die» αγώνα για την Ευρώπη να παίρνει το τρίποντο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (62' Μορέιρα), Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (79' Κόντε), Περέα, Ντομίνγκεθ.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (79' Σιμόες), Κριχόβιακ (88' Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (83' Σβάρνας), Τσούμπερ, Αραούχο (88' Ανσαριφάρντ).

Δείτε επίσης