Σπορ

UEFA: Τι αλλάζει σε Champions League, Europa League και Conference League από το 2024-2025

Η UEFA ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα ισχύουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τη σεζόν 2024-2025.

UEFA: Τι αλλάζει σε Champions League, Europa League και Conference League από το 2024-2025
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η UEFA ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα ισχύουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τη σεζόν 2024-2025.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, οι αγώνες των ομίλων του Champions League μειώνονται σε 8 από 10 που ήταν μέχρι σήμερα. Οι ομάδες που θα λαμβάνουν μέρους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα είναι 36 από 32 που είναι μέχρι σήμερα.

Οι επιπλέον θέσεις στους ομίλους του Champions League θα κατανεμηθούν ως εξής:

Μία θέση θα πάρει ο σύλλογος που τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στην κατάταξη της UEFA.

Μία θέση θα δοθεί σε πρωταθλήτρια ομάδα επεκτείνοντας από τέσσερις σε πέντε τον αριθμό των συλλόγων που προκρίνονται από τον «δρόμο των πρωταθλητών»

Οι δύο τελευταίες θέσεις θα πάνε σε χώρες με την καλύτερη βαθμολογία της σεζόν. Οι χώρες αυτές θα μπορέσουν να βγάλουν μία επιπλέον ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ εκτός των θέσεων που δίνονται μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος. Αν αυτό γινόταν φέτος, τότε θα ήταν μία αγγλική και μία ολλανδική ομάδα.

Η φάση των ομίλων του Europa League θα περιλαμβάνει 36 ομάδες και καθεμία θα δίνει 8 αγώνες. Σχετικά με το νεοσύστατο Conference League, οι ομάδες θα είναι 36 στη φάση των ομίλων. Κάθε σύλλογος θα δίνει 6 αγώνες.

«Η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι όλοι οι αγώνες μέχρι τον τελικό θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα, υπογραμμίζοντας τη σημασία των Εθνικών πρωταθλημάτων. Η UEFA έδειξε ξεκάθαρα ότι σέβεται τις αξίες του αθλήματος και υπεραμύνεται των αρχών των διοργανώσεων ενεργώντας πάντα με αλληλεγγύη προς το ευρωπαϊκό μοντέλο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Δείτε επίσης