Σπορ

Μπαρτζώκας: «Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε - Δεν έχω λόγια για τον κόσμο μας»

«Υπόσχομαι πως ο Ολυμπιακός τα επόμενα χρόνια θα είναι σε ψηλό επίπεδο»

Μπαρτζώκας: «Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε - Δεν έχω λόγια για τον κόσμο μας»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Μιλώντας στην κάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως η εμπειρία του Final Four θα βοηθήσει την ομάδα να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, δήλωσε συγκινημένος από την παρουσία και την υποστήριξη του κόσμου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται από κανέναν (ούτε καν από τους παίκτες του) ν’ αποδίδονται ατομικές ευθύνες για την ήττα από την Εφές.

Αναλυτικά όσα είπε

«Η εμπειρία είναι κάτι που αποκτάς μετά από δύσκολες βραδιές. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα μας βοηθήσει στο μέλλον. Νομίζω ότι είναι ένα μάθημα για όλους μας γιατί παίξαμε με το συναίσθημα στο τελευταίο κρίσιμο σημείο. Είχαμε ευκαιρίες να περάσουμε μπροστά και πιστέψαμε πως αν το καταφέρναμε, θα βάζαμε την πίεση στους αντιπάλους.

Δεν μπορώ να κριτικάρω κάποιον, παρά μόνο τον Σάσα γιατί είπε πως φταίει εκείνος. Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Υπάρχουν χιλιάδες ώρες δουλειάς εδώ και επαγγελματισμού και δεν γίνεται για μερικά σουτ ή φάουλ να πούμε πως κάποιος φταίει ατομικά. Φταίει όλη μας η ομάδα και όλη η ομάδα έφτασε ως εδώ.

Δεν ξέρω πως το εκλαμβάνει ο καθένας, εγώ αυτό που βλέπω από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πως υπάρχει μεγάλη εκτίμηση σε αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός φέτος. Κανείς δεν πίστεψε πως θα φτάναμε να παίξουμε έναν ημιτελικό και να χάσουμε στο σουτ από τους πρωταθλητές. Αν το λέγαμε αυτό το καλοκαίρι θα λέγαμε τι φοβερό. Η πορεία μας ήταν καλή, αλλά η στεναχώρια ήταν πάντα ίδια".

Για τον κόσμο: «Δεν έχω λόγια, νομίζω δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε ομαδικό σπορ αυτό, 12.000 κόσμος να ταξιδέψει. Αυτό που έγινε ήταν φανταστικό και η ομάδα μας το κέρδισε με τον τρόπο που έπαιξε φέτος. Στεναχωριέμαι που δεν παίξαμε μαζί έναν τελικό, αλλά υπόσχομαι πως ο Ολυμπιακός τα επόμενα χρόνια θα είναι ούτως ή άλλως σε ψηλό επίπεδο».

Δείτε επίσης