Σπορ

Αντσελότι: «Είπα στον Κουρτουά ότι σε πάω στον τελικό και εσύ θα τον κερδίσεις»

Μεγάλος πρωταγωνιστής στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης

Αντσελότι: «Είπα στον Κουρτουά ότι σε πάω στον τελικό και εσύ θα τον κερδίσεις»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου το Τσάμπιονς Λιγκ για 14η φορά στην ιστορία της επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ στον τελικό της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την «Βασίλισσα» ήταν ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος πραγματοποίησε 9 σωτήριες επεμβάσεις και κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του με συνέπεια το 1-0 υπέρ των «μερένγκες» να διατηρηθεί μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έφτασε τις 4 κατακτήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (2 με την Μίλαν και 2 με την Ρεάλ), σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα έσπευσε να αποθεώσει τον Βέλγο τερματοφύλακα, με τον Ιταλό τεχνικό να τονίζει πως χάρη σε αυτόν οι Μαδριλένοι στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης γράφοντας παράλληλα ιστορία.

«Ήταν πιο δύσκολο ματς απ' ότι περιμέναμε, αλλά μας βοήθησε που κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Βρήκαμε μια καλή ατμόσφαιρα και βοήθησε η ποιότητα του αγώνα. Υποφέραμε πολύ, αλλά δεν τα παρατήσαμε. Κερδίσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο που μόλις έχασε. Είναι πιο εύκολο να κερδίσεις ένα Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό οφείλεται στη δέσμευση των φιλάθλων και του συλλόγου. Είμαι πολύ χαρούμενος κι αυτό διότι επέστρεψα στη Μαδρίτη για μια θεαματική σεζόν. Ευχαριστώ τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τον Χόσε Άνγκελ» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Αντσελότι, ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Δεν σκέφτομαι τους τίτλους αλλά την ευτυχία που δώσαμε στους οπαδούς και παίκτες όπως ο Κουρτουά, στον οποίο είπα ότι "θα σε πάω στον τελικό και μετά εσύ θα τον κερδίσεις. Ετσι κι έγινε»,

Δείτε επίσης