Σπορ

Τάκης Μπαλτάκος: Το who is who του νέου προέδρου της ΕΠΟ

Ο έμπειρος νομικός, Τάκης Μπαλτάκος, είναι πια και τυπικά ο νέος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Τάκης Μπαλτάκος: Το who is who του νέου προέδρου της ΕΠΟ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι και επίσημα ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για έναν έμπειρο νομικός με θητεία τόσο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσο και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την πολιτική έχοντας συνδεθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Τάκης Μπαλτάκος έχει περάσει και από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε επίπεδο συνεργασίας. Ήταν ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και θα διαδεχθεί τους αναπληρωτές προέδρους Παπαχρήστο και Δημητρίου. Ο Δημητρίου είχε αναλάβει μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη που είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 (έμεινε ουσιαστικά μόλις πέντε μήνες!) αλλά του επεβλήθη τρίμηνη αργία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και τον αντικατέστησε για δύο μέρες ο Παπαχρήστος.

Ο Μπαλτάκος με καταβολές από τη Μάνη γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε Νομική στην Αθήνα, απ' όπου αποφοίτησε το 1977. Ξεκίνησε τη δικηγορία στο γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη μαζί με τον Κώστα Καραμανλή. Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1977 και συνδέθηκε φιλικά με τον Αντώνη Σαμαρά. Το 1987 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον όρισε μέλος της ΟΚΕ Υπουργείου Εξωτερικών. Ακολουθούσε πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά από το 1977 μέχρι και το 2014.

Δείτε επίσης