Σπορ

Η Γιουνάιτεντ χαιρέτισε τον Πογκμπά που επιστρέφει στη Γιουβέντους

Ο Γάλλος δεν δικαιολόγησε ποτέ τα 105 εκατομμύρια που είχε κοστίσει η μεταγραφή του

Η Γιουνάιτεντ χαιρέτισε τον Πογκμπά που επιστρέφει στη Γιουβέντους
Αρθρογράφος: ΚΑΝΤΑΣ ΧΑΡΗΣ
Από ΚΑΝΤΑΣ ΧΑΡΗΣ

Άδοξο τέλος είχε και το δεύτερο πέρασμα του Πολ Πογκμπά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος διεθνής μέσος αποχωρεί αθόρυβα από το «Ολντ Τράφορντ» ως ελεύθερος και χωρίς να δικαιολογήσει τον θόρυβο που είχε η μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από έξι σεζόν.

Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε το αναμενόμενο, αλλά άδοξο τέλος της συνεργασίας του με τον 29χρονο ποδοσφαιριστή συνοδεύοντας το σχετικό κείμενο με ένα βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θυμίζει όλες τις καλές στιγμές του Γάλλου με τη φανέλα των «κόκκινων διάβολων».

Επόμενος σταθμός της του Πογκμπά πιθανότατα η Γιουβέντους, ομάδα στην οποία βίωσε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο.

Ο πολυτάλαντος, αλλά αρκετά ιδιόρρυθμος μέσος βρέθηκε στα 16 του στις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ, αλλά κατάφερε να κάνει μόλις 6 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και αποχώρησε για την Γιουβέντους. Στην «μεγάλη κυρία» πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού και την βοήθησε να φτάσει στην κατάκτηση τεσσάρων σερί πρωταθλημάτων.

Οι εμφανίσεις του στο Τορίνο, ανάγκασαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αναγνωρίσει το λάθος που είχε κάνει και για να το διορθώσει το πλήρωσε πολύ ακριβά. Η αγορά του από τον ιταλικό σύλλογο το Καλοκαίρι του 2016 κόστισε 105 εκατομμύρια, ποσό που αποτελούσε το ρεκόρ μεταγραφής εκείνη την εποχή.

Στις έξι σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της Γιουνάιτεντ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Τραυματισμοί, γκρίνιες, σενάρια για μεταγραφή στη Ρεάλ και μόλις δύο τίτλοι. Το Europa League και το League Cup το 2017.

Δείτε επίσης