Σπορ

Επίθεση Μπαλτάκου... με το «καλημέρα» σε Αυγενάκη για την επαγγελματική διαιτησία

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ χαρακτήρισε αντισυνταγματική την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Επίθεση Μπαλτάκου... με το «καλημέρα» σε Αυγενάκη για την επαγγελματική διαιτησία
Αρθρογράφος: ΚΑΝΤΑΣ ΧΑΡΗΣ
Από ΚΑΝΤΑΣ ΧΑΡΗΣ

Με το καλημέρα της εκλογής του στην θέση του προέδρου της ΕΠΟ, ο Τάκης Μπαλτάκος άνοιξε πόλεμο με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αφορμή για την κατά μέτωπο επίθεση στον υφυπουργό αθλητισμού, η τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί στη Βουλή και προβλέπει την μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική.

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του νομικού, χαρακτήρισε «αντισυνταγματική» την τροπολογία, λέγοντας πως η ΕΠΟ δεν θα την «περάσει». Μάλιστα φάνηκε ότι δεν έχει καν διάθεση να συζητήσει το θέμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ, τελεία και παύλα»!

Αναλυτικά η δήλωση του νέου προέδρου της ΕΠΟ για το θέμα της διαιτησίας:

«Νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές και προβλέπει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει νόμους αντισυνταγματικούς. Έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της ΟΥΕΦΑ. Ακούει τις ΕΠΣ, συνεργάζεται με την UEFA. Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ, απλά δεν θα περάσει. Πάντοτε σε συμφωνία με τη FIFA και την UEFA. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα».

Θυμίζουμε ότι μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική, είναι από τις βασικές προτάσεις που περιλαμβάνει η ολιστική μελέτη που έχουν ετοιμάσει οι διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου.

Δείτε επίσης