Λουτσέσκου: «Ο Μπότο πρώτο βιολί στις μεταγραφές»
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, «έδειξε» τον αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ ως τον άνθρωπο που χειρίζεται τα μεταγραφικά

Ο ΠΑΟΚ φέτος σε μια προσπάθεια να ρίξει το μπάτζετ, αλλά και τον μέσο όρο ηλικίας, έχει αλλάξει μεταγραφική πολιτική. Ο «δικέφαλος» «χτυπάει» σχετικά άγνωστους στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστές από το ηλικιακό target group 20-26 ετών, με την προοπτική να τους εξελίξει και στη συνέχεια να τους πουλήσει.
Η τακτική αυτή έχει σαφώς ρίσκο και ήδη στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία μικρή γκρίνια για το αν οι νεοφερμένοι θα μπορέσουν να οδηγήσουν την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού.
Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος, που ο Ρασβάν Λουτσέσκου έσπευσε να πετάξει από πάνω του την ευθύνη, χαρακτηρίζοντας τον Ζοζέ Μπότο, ως το «πρώτο βιολί» στις μεταγραφές της ομάδας.
Σε δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του, ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκαθάρισε, πως συμμετείχε στον σχεδιασμό της νέας στρατηγικής, αλλά μέχρι εκεί.
«Δεν υπάρχει συζήτηση. Είχα μια συνάντηση με όλο το διοικητικό συμβούλιο, με τον ιδιοκτήτη, σκιαγραφήθηκε μια στρατηγική, ήταν παλιοί παίκτες ή στο τέλος του συμβολαίου. Μαζί κάναμε τη στρατηγική, πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι όροι του συλλόγου.
Ο αθλητικός διευθυντής είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές, ξέρει τι θέλω, ποιες είναι οι ανάγκες μου, τη φιλοσοφία μας και μου προτείνει παίκτες. Μαζί παίρνουμε την απόφαση, αλλά είναι το πρώτο βιολί στις μεταγραφές», είπε χαρακτηριστικά ο Λουτσέσκου.