Σπορ

Mπάσκετ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με τρεις νίκες επί του Παναθηναϊκού

Κέρδισε τον «αιώνιο» 93-74 στο ΣΕΦ και έκανε το νταμπλ μετά από 25 χρόνια

Mπάσκετ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με τρεις νίκες επί του Παναθηναϊκού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

O Ολυμπιακός, νίκησε για έβδομη συνεχόμενη φορά τον Παναθηναϊκό, με 93-74 στο κατάμεστο ΣΕΦ και έκανε το 3-0 στους τελικούς της Stoiximan Basket League, κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από το 2016 και το πρώτο του νταμπλ μετά από το 1997.

Με ένα σερί 23-3 που μετέτρεψε το 32-35 στο 55-38 μέσα σε επτά λεπτά στη δεύτερη περίοδο, Ο Ολυμπιακός έβαλαν τις βάσεις για την επίτευξη και του τρίτου φετινού τους στόχου, του σημαντικότερου απ' όσους είχαν θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στην πρώητη περίοδο με τους γηπεδούχους μπροστά με 28-26, με Γουόκαπ, Νέντοβιτς Παπαγιάννη και Ντόρσεϊ να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τρεις (32-29) στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο Βεζένκοβ έσωσε μια κατοχή για να σκοράρει για το 36-35 στο 14', ο Λαρεντζάκης σκόραρε τρίποντο για το 41-35, ο Σλούκας με διαδοχικά σουτ και οι συνεχόμενοι αιφνιδιασμοί έγραψαν το 55-38, το ΣΕΦ «πήρε φωτιά».

Ο Παναθηναϊκός πίεσε στο ξεκίνημα του β' μέρους, μείωσε 63-53 της τρίτης δεν είχε κρίνει πολλά και ο Ολυμπιακός πιεζόταν. Η άστοχη επίθεση του Παναθηναϊκού στο τέλος της τρίτης και η άστοχη στην έναρξη της τέταρτης στέρησαν από τους πράσινους την ευκαιρία να μειώσουν ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα ο Σλούκας με δύο τρίποντα κρατήσει τη διαφορά σε 69-56. Η διαφορά μεγάλωσε και έφτασε μ'εχρι και τους 19 πόντους (81-62) στα μέσα της τέταρτης περιόδου και κάπου εκεί τη σεζόν να κρίνεται και να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό θριαμβευτή.

Δείτε επίσης