Σπορ

Μυθική Πλατανιώτη: Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο τεχνικό σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη

Μυθική Πλατανιώτη: Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης κέρδισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, σε μια εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία ως μυθική.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Η Ελληνίδα αθλήτρια εκτέλεσε το πρόγραμμά της άψογα και με 89,5110 βαθμούς ανέβηκε στο βάθρο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιουκίκο Ινούι από την Ιαπωνία 92,8662 β και το ασημένιο η Μάρτα Φιεντίνα από την Ουκρανία με 91,9555 βαθμούς.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συμμετέχει για 6η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και έως σήμερα η σπουδαιότερη επιτυχία της ήταν η 6η θέση στο Κόμπο το 2019 στην Κορέα.

Το 2021 η 27χρονη πρωταθλήτρια είχε κερδίσει 2 μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Το ασημένιο στο τεχνικό πρόγραμμα στο σόλο και το χάλκινο στο ελεύθερο πάλι στο σόλο.

pla
25845927
Νωρίτερα η εθνική ομάδα του Κόμπο προκρίθηκε ως 4η από τον προκριματικό στον τελικό.


Η Ελλάδα, με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομινέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Παπαναστασίου) συγκέντρωσε 86.9333 βαθμούς και θα παλέψει για ένα μετάλλιο τη Δευτέρα (17:00).

Δείτε επίσης