Σπορ

Στον αέρα η παραμονή Κλάτενμπεργκ

Ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε πως θα εξετάσει και άλλες λύσεις για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ

Στον αέρα η παραμονή Κλάτενμπεργκ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με μία δήλωση – βόμβα, ο Τάκης Μπαλτάκος τινάζει στον αέρα την σχεδόν σίγουρη μέχρι τώρα παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην θέση του αρχιδιαιτητή.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τόνισε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιο του Άγγλου. Μάλιστα υποστήριξε ότι θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει τις προθέσεις του μέχρι τις 15/7, σημείωσε όμως πως μέχρι τότε και σε συνεργασία με τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου, θα εξετάσει και άλλες επιλογές από το εξωτερικό για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ.

«Το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Σύμφωνα με το άρθρο 50 του καταστατικού της ΕΠΟ για την ανανέωση του απαιτείται θετική εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η εισήγηση αυτή θα γνωστοποιηθεί μέχρι τις 15/7», είπε αρχικώς ο κ. Μπαλτάκος και συμπλήρωσε:

«μεταξύ, η Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με την FIFA και την UEFA, θα εξετάσει και άλλα ονόματα αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR, με κύριο κριτήριο προτίμησης τους την ενασχόληση με την παραγωγική διαδικασία, ούτως ώστε, σε εύθετο χρόνο να επανέλθει η διαιτησία-ερασιτεχνική ή επαγγελματική-στους Έλληνες διαιτητές.

Τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20/7».

Δείτε επίσης