Σπορ

Μήνυση Λιόλιου κατά Γιαννακόπουλου

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ θα προχωρήσει και σε αγωγή κατά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Μήνυση Λιόλιου κατά Γιαννακόπουλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει προχωρήσει ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΚ, που τόνισε πως ήταν μία κίνηση που έχει στόχο να προστατέψει τον θεσμό του προέδρου της Ομοσπονδίας. Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει και αγωγή, με την οποία θα διεκδικήσει ένα μεγάλο ποσό, το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί ως έξτρα ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ουσιαστικά πρόκειται για την απάντηση του Βαγγέλη Λιόλιου σε προ ημερών ανάρτηση του μεγαλομετόχου της «πράσινης» ΚΑΕ.

«Σε ότι αφορά το πρόσωπο μου δεν αντιδρώ σε τίποτα. Και τώρα και μετά γράφονται διάφορα. Δεν με πειράζει αυτό, το έχω πάρει απόφαση.

Είναι όμως διαφορετικό να αναφέρεται ο κύριος Γιαννακόπουλος στον Πρόεδρο της ΕΟΚ. Ο Πρόεδρος είναι θεσμός, δεν αγγίζεται. Εννοείται πως πήγα και κατέθεσα μήνυση εναντίον του κύριου Γιαννακόπουλου, γιατί δεν θέλω κανέναν να προσβάλει τον θεσμό του Προέδρου.

Τον Πρόεδρο της ΕΟΚ θα τον έχουμε ψηλά, γιατί είναι θεσμός. Κατέθεσα μήνυση, θα καταθέσω και αγωγή ζητώντας ένα μεγάλο ποσό και δεσμεύομαι ότι αυτό το ποσό θα πάει στα σωματεία», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ και έσπευσε να διαχωρίσει τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, λέγοντας:

«Να ξεχωρίσω και κάτι άλλο. Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού είναι ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Φέρνει στην μνήμη μας ανθρώπους που τίμησαν την Ελλάδα όπως ο Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς τους θεσμούς που υπάρχουν. Όπως και τους άλλους, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη. Η ομοσπονδία έχει καθήκον να τους προστατέψει για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Να ξεχωρίσουμε όμως τον οργανισμό τoυ Παναθηναϊκού από το φυσικό πρόσωπο. Καταδικάζω την συμπεριφορά ως συκοφαντική δυσφήμηση. Ξέρετε ότι δεν έχω καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά άλλοι.

Τελεία σε αυτό το θέμα και δηλώνω ότι δεν θα ξανασχοληθώ σε ό,τι γραφτεί για εμένα».

Δείτε επίσης