Σπορ

Την ψηφιακή κάρτα αθλητή προανήγγειλε Λευτέρης Αυγενάκης

Η ψηφιοποίηση και του Μητρώου της EOK, που εκκινεί από αύριο, εισάγει την πλήρως αυτοματοποιημένη τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μέσω διαδικτύου

Την ψηφιακή κάρτα αθλητή προανήγγειλε Λευτέρης Αυγενάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ψηφιακή κάρτα αθλητή προανήγγειλε ο υψυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΟΚ, μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, προανήγγειλε -ανήμερα της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας- και την άμεση υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Αθλητή/Αθλουμένου.

«Ανήμερα της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας ο αθλητισμός μας κάνει ακόμα ένα σπουδαίο βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον. Συμβολικά επιλέξαμε τη σημερινή ημέρα για να ανακοινώσουμε ότι πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί η Ψηφιακή Κάρτα Αθλητή», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης

Αυτή περιλαμβάνει:

- Μια ολοκληρωμένη εφαρμογή στην οποία χρήστες θα είναι όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αθληθούν/προπονηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών.

- Επίσης, χρήστες θα είναι και όλοι οι πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να ενημερώνονται σχετικά με τις δράσεις του Υφυπουργείου, τις αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, τις αθλητικές διοργανώσεις και τις εθελοντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα για αθλητές και αθλούμενους.

-Εκτός όλων των ωφελειών για όσους αθλούνται υπό οποιαδήποτε μορφή, θα τροφοδοτεί με χρήσιμα στοιχεία και τα σχετικά ερευνητικά κέντρα.

«Θυμίζω ότι ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια με το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων και πλέον είναι έκδηλη η ικανοποίηση όλων για την τάξη, την διαφάνεια και τον εκσυγχρονισμό σ’ αυτό το πεδίο του αθλητικού οικοδομήματος. Συνεχίσαμε το Μητρώο Προπονητών, με τον «Πέλοπα» για την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, με την πλατφόρμα «Ζευς» που διεξήχθησαν οι εκλογές των Ομοσπονδιών κλπ» πρόσθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Και κατέληξε: «Σταθερά, κάνουμε συνεχώς βήματα μπροστά, πάντα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής οικογένειας Η στενότατη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, αποδίδει τα μέγιστα και ο αθλητισμός μας –επιτέλους- εκσυγχρονίζεται κι ακολουθεί τις εξελίξεις στην κοινωνία της πληροφορίας».

Η ψηφιοποίηση και του Μητρώου της EOK, που εκκινεί από αύριο, εισάγει την πλήρως αυτοματοποιημένη τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν στα Γήπεδα ανά την Επικράτεια:

-Στατικός Εξοπλισμός (χωρίς να απαιτείται χειριστής)

-Σύστημα Προβολής και Λήψης Εικόνας και Ήχου

-Κατάλληλο Συνοδευτικό Λογισμικό

-Δίκτυο Υψηλών Ταχυτήτων σε όλους τους χώρους των Γηπέδων, για την απρόσκοπτη μετάδοση των αγώνων.

Δείτε επίσης