Σπορ

Πόλο: Περίπατο έκανε η εθνική με την ιαπωνία

Επικράτησε με 18-7 και πήρε προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο.

Πόλο: Περίπατο έκανε η εθνική με την ιαπωνία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Περίπατο έκανε η εθνική απέναντι στην Ιαπωνία, επικρατώντας με 18-7 με μια τεράστια διαφορά και πήρε προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο.

Η Εθνική μας ομάδα σημείωσε την πρώτη της νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, επικρατώντας της Ιαπωνίας με 18-7, παίζοντας εξαιρετικά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εθνική μας ο Αργυρόπουλος, ο οποίος σημείωσε έξι γκολ.

Νωρίτερα, η Κροατία νίκησε τη Γερμανία με 13-9 και ισοβαθμεί με την εθνική μας.

Ο αγώνα

Η Ιαπωνία 'ανοιξε το σκορ όμως ο Βλαχόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Στη συνέχεια η εθνική ανέβασε ταχύτητα και τελείωσε του οκάλεπτο 3-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Εθνική σκόραρε πρώτη και οι Ιάπωνες απάντησαν κάνοντας το σκορ 4-2. Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τους Ιάπωνες να πιέζουν ακόμα και στη μεσαία γραμμή φτάνοντας στο 7-3 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ιάπωνες μπήκαν πιο δυνατά και σκόραραν πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου λεπτού. Μάλιστα έφτασαν κοντά στο να μειώσουν σε 7-5, όμως στη συνέχεια οι διεθνείς μας ήταν καταιγιστικοί και η Εθνική μας εύκολα έφτασε το προβάδισμα δέκα τερμάτων με 16-6 για να φτάσει στο τελικο 18-7.

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-4, 2-5, 2-6

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 6, Γούβης, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

Δείτε επίσης