Σπορ

Στράτος Κοσμόγλου: Ο μεγάλος μαχητής «έφυγε» μόλις στα 36 του χρόνια

Την ημέρα που έμαθε για τη μετάσταση μόλις είχε αναδειχτεί τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Στράτος Κοσμόγλου: Ο μεγάλος μαχητής «έφυγε» μόλις στα 36 του χρόνια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο καρκίνος είχε κάνει ήδη μετάσταση τον Οκτώβριο του 2021 όταν αναδείχτηκε 3ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε μεικτά πληρώματα του tornado, μαζί με την Μαρία Βογιατζοπούλου.

«Είχε τόση δύναμη ψυχής που πέρυσι στο παγκόσμιο στο tornado κέρδισε την 3η θέση ενώ είχε μάθει για τη μετάστασή του, ανάμεσα στις χημειοθεραπείες του. Ήταν όνειρο ζωής του και κέρδισε την 3η θέση», λέει η Θεοδώρα Κιφωνίδου, πρόεδρος ΝΑΟΚΘ.

Πρωταθλητής αλλά και προπονητής στην ιστιοπλοΐα τα τελευταία χρόνια, πάλεψε επί τέσσερα χρόνια με τη νόσο, συγκλονίζοντας όλο τον ελληνικό αθλητισμό με την απώλειά του.

«Τέσσερα χρόνια πάλευε. Ήθελε τόσο πολύ να τη νικήσει αυτή την αρρώστια, ήθελε τόσο πολύ που μας έλεγε ότι: ‘Μην στεναχωριέστε, εγώ θα ξανά σηκωθώ’. Προσπάθησε, προσπάθησε πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Είναι μεγάλο πλήγμα για τον όμιλό μας, είναι ο δεύτερος προπονητής μας που χάνουμε σε αυτήν την ηλικία ακριβώς».

Ο Στράτος Κοσμόγλου μέχρι τις τελευταίες του στιγμές ήταν εκεί για τον αθλητισμό, για τους μαθητές του, αλλά και για τα δύο του παιδιά.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αποχαιρέτησε με τη σειρά της τον 36χρονο πρωταθλητή.

«Ένας όμορφος, γλυκός και ευγενικός άνθρωπος, ιστιοπλόος, προπονητής δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο Στράτος Κοσμόγλου, ο Στράτος μας, έφυγε νωρίς. Ήταν μόλις 36. Αλλά ήταν μεγάλος πολεμιστής. Πολέμησε τον καρκίνο για τα παιδιά του, για το κορίτσι του και για τον ίδιο. Έχασε. Αλλά εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε κάποιος να ξεχάσει τον Στράτο».

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος αποχαιρέτησε το πρωί τον διακεκριμένο ιστιοπλόο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Πηγή: Mega 

Δείτε επίσης