Σπορ

Τρίτη η Εθνική πόλο στο Παγκόσμιο υγρού στίβου στη Βουδαπέστη

Νίκησε την Κροατία με 9-7 και κατέκτησε το τρίτο χάλκινο σε Παγκόσμιο Πρωταθλημα

Τρίτη η Εθνική πόλο στο Παγκόσμιο υγρού στίβου στη Βουδαπέστη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το τρίτο χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στην ιστορία της, μετά από εκείνα του 2005 και του 2015, καθώς νίκησε την Κροατία με 9-7.

Η εθνική ομάδα στάθηκε εξαιρετικά στην άμυνα, και δέχτηκε γκολ μόνο όταν οι Κροάτες είχαν παίκτη παραπάνω.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 6' για την Εθνική μας. Ο Φουντούλης τροφοδότησε τον Κάκαρη και αυτός με ένα εξαιρετικό γυριστό νίκησε τον Μπίγιατς..

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας μπήκε φουριόζα και πέτυχε γρήγορα δύο γκολ με τους Κάκαρη και κεραυνό του Σκουμπάκη. Ένα γκολ του Χαρκόφ ακυρώθηκε και στην αμέσως επόμενη φάση ο Αργυρόπουλος έκανε το 4-0 με ωραίο σουτ.

Ο Μπούκιτς βρήκε κενό χώρο και νίκησε τον Τζωρτζάτο (4-1). Στο τελευταίο κομμάτι του οκταλέπτου, οι Κροάτες έπαιξαν πιο προσεκτικά και μείωσαν σε 5-3 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ των Κροατών, ξανά με παίκτη παραπάνω με τον Μπούκιτς ενώ ο Κάκαρης ξανά από κοντά έκανε το 6-4.

Οι Αργυρόπουλος - Κανακάκη ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 8-4 και το τελικό σκορ του τρίτου οκταλέπτου διαμόρφωσε ο Χαρκόφ από πλάγια θέση.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Κροάτες εμφανίστηκαν πιο δυνατά, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, όμως η Εθνική μας ανταποκρίθηκε με εξαιρετικές επεμβάσεις του Τζωρτζάτου. Ο Γεννηδουνιάς εκτέλεσε τον Μπίγιατς δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα έκανε το τελειωτικό χτύπημα, με το 9-7 να είναι το τελικό σκορ.

Οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1/3, Σκουμπάκης 1/2, Καλογερόπουλος 0/2, Φουντούλης 1/6, Δερβίσης 0/1, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2/7, Γούβης 0/1, Κάκαρης 3/3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1/2, Τζωρτζάτος (16/23, 70%).

Κροατία (Τούτσακ): Μπίγιατς (11/20, 55%), Μπούριτς 0/4, Φάτοβιτς 1/2, Κράπιτς, Λάζιτς 0/2, Μπούκιτς 2/7, Βουκίσεβιτς 0/2, Ζούβελα 1/2, Μάρινιτς-Κράγκιτς 1/5, Βρίλιτς 1/3, Μπάσιτς 0/3, Χαρκόφ 1/6, Πόπαντιτς.

Δείτε επίσης