Σπορ

Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης U16 που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλία

Διπλή διοργάνωση για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών

Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης U16 που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για πρώτη φορά, το διάστημα από 21-27 Αυγούστου, θα διοργανωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών.

Η διπλή αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλία, και συγκεκριμένα στο Βόλο το Fina Youth Men (U16) Water Polo World Championship και στη Λάρισα το Fina Youth Women (U16) Water Polo World Championship.

Ένα πρωτοπόρο, και συνάμα κορυφαίο αθλητικό event, με τη συμμετοχή 38 εθνικών συγκροτημάτων από 27 χώρες από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη, με περισσότερους από 800 νεαρούς αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους προπονητές και τις οικογένειες τους. Μια διοργάνωση που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Οργανωτικά θέματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν στη Λάρισα, ο γενικός διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιάννης Γιαννουρής με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης

Μετά τη συνάντηση ο κ.Γιαννουρής δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, γιατί για άλλη μια φορά δείχνει την αγάπη του για τον αθλητισμό. Ευχαριστώ του Δήμους της Λάρισας και του Βόλου για την σημαντική αρωγή και συμβολή τους. Δεν έχει ξαναγίνει πρωτάθλημα 16χρονων στην χώρα μας. Είναι ένα πολύ μεγάλο event αν σκεφτεί κανείς ότι τα παρόντα πρωταθλήματα έχουν όριο 16 χωρών κι εμείς βρισκόμαστε στις 38 συνολικά εθνικές συμμετοχές.

Τα φώτα για το άθλημα της υδατοσφαίρισης θα πέσουν στην Λάρισα και τον Βόλο, στον Βόλο και την Λάρισα, εδώ θα δούμε τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες, που για πρώτη φορά θα εκτεθούν δημοσίως, θα δούμε παιδιά από την Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Ν. Αφρική, την Αυστραλία, την Αμερική, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μια διοργάνωση που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και σαν Έλληνες. Ονειρευόμαστε να προσφέρουμε σε όλους, στις νέες και στους νέους αθλητές που θα λάβουν μέρος και στους συνοδούς προπονητές το καλύτερο δυνατόν, να φύγουν από τη Θεσσαλία έχοντας ζήσει μία εμπειρία ζωής και να επιστρέψουν πάλι σε αυτά τα μέρη, όπως γίνεται συνήθως.

Επειδή τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας, συνοδεύονται από αρκετές οικογένειες, απ όλα τα μέρη του πλανήτη. Καταλαβαίνετε ότι από τις 21 Αυγούστου έως τις 27 Αυγούστου τα φώτα πέφτουν στις δύο πόλεις. Έχουμε ανθρώπινο δυναμικό και σε επίπεδο οργάνωσης και σε επίπεδο εθελοντών και είναι μια ευκαιρία όλοι να συνδράμουν, ώστε να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το απαιτητικό έργο μας . Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κι εσείς εμπιστευτήκατε την Κολυμβητική Ομοσπονδία και το έχετε δείξει επανειλημμένως, ξέρουμε ότι είστε φίλαθλος, αγαπάτε και στηρίζετε τον αθλητισμό».

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης

Από την πλευρά του ο κ.Αγοραστός επεσήμανε: «Από 21 έως 27 Αυγούστου, η Θεσσαλία βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου πόλο. Ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον πρόεδρο, τα μέλη και όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν. Διοργανώνουμε για πρώτη φορά στον κόσμο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στα δύο Κολυμβητήρια της Λάρισας θα φιλοξενηθούν οι αγώνες κοριτσιών με τη συμμετοχή 13 ομάδων και στο Βόλο οι αγώνες αγοριών με τη συμμετοχή 25 ομάδων.

Αναβαθμίζουμε την Θεσσαλία, την προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο, γιατί οι αγώνες αυτοί συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον και υιοθετούν καινοτομίες αφού για πρώτη φορά καθιερώνεται ένας νέος τρόπος απονομής μεταλλίων και τροπαίων: platinum, gold και silver. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία πρωτοπορεί σε συνεργασία με τη Θεσσαλία.

Ευχαριστώ τους Δημάρχους Βόλου Αχιλλέα Μπέο και Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τους Αθλητικούς Οργανισμούς και Συλλόγους και όλους τους εθελοντές σε Λάρισα και Βόλο για την συνδρομή τους στη μεγάλη διοργάνωση. Ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία, που μας δίνει την ευκαιρία της πρωτοπορίας, γιατί αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στον πλανήτη. Είναι μια διοργάνωση - παρακαταθήκη για το μέλλον».

Δείτε επίσης