Σπορ

Αρνό Ζεράλ: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης

Με μια ανάσα, ο Γάλλος Αρνό Ζεράλ, βρέθηκε στα 120 μέτρα βάθος

Αρνό Ζεράλ: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Χρειάστηκε 3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα για να κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Αρνό Ζεράλ μέσα σε ελάχιστη ώρα ολοκλήρωσε το εγχείρημά του κατά τη διάρκεια του ετήσιου διαγωνισμού Vertical Blue στις Μπαχάμες.

Αυτή είναι η έβδομη φορά που ο 26χρονος σπάει το ρεκόρ στην καριέρα του.

Σε δηλώσεις του μετά τη μεγάλη επιτυχία, δήλωσε πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα κατάφερε. «Ήταν απίστευτη βουτιά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα κατάφερα» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Είχε προπονηθεί σκληρά για να σπάσει το ρεκόρ, η τελική έκβασή, ωστόσο, αποδείχθηκε πολύ καλύτερη απ΄ ό,τι πίστευε. «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια τον χειμώνα στην προπόνηση για να τα καταφέρω. Αλλά, στο τέλος, όταν τα καταφέρνεις, είναι πολύ σημαντικότερο απ΄ αυτό που φανταζόσουν» δήλωσε, με ένα χαμόγελο στα χείλη.


«Παρέμεινα πολύ συγκεντρωμένος και ήρεμος κάτω από το νερό. Ήμουν σε θέση να κάνω σπριντ από τα 120 μέτρα στα 50 μέτρα όταν ανέβαινα» δήλωσε ο δύτης στο AFP. «Όταν επέστρεψα στην επιφάνεια, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Είχα στο μυαλό μου αυτή τη σκηνή από την ταινία ‘Απέραντο Γαλάζιο’ όπου ο Ζακ Μαγιόλ ανεβαίνει μετά από ελεύθερη κατάδυση με τον κριτή να λέει ‘έκανε 120 μέτρα’. Το να είσαι ο πρώτος που φτάνει αυτό το μυθικό σημείο είναι τεράστιο».

Δείτε επίσης