Σπορ

Μίλτος Τεντόγλου: Ο πιο επιτυχημένος Έλληνας άλτης δεν θα πάρει ποτέ τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά

Κουλ, παιδί της διπλανής πόρτας και απόλυτα αντισυμβατικός - Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο φίλος, ο γιος και το πρότυπο που θα θέλαμε να έχουμε

Μίλτος Τεντόγλου: Ο πιο επιτυχημένος Έλληνας άλτης δεν θα πάρει ποτέ τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά
Αρθρογράφος: Τζαγκαράκη Γεωργία
Από Τζαγκαράκη Γεωργία

Αρκεί απλά να παρακολουθήσεις μια συνέντευξη του Μίλτου Τεντόγλου στη μεικτή ζώνη για να αντιληφθείς πως αυτό το παιδί - σίγουρα μας επιτρέπει να τον αποκαλούμε έτσι - δεν μοιάζει με κανέναν άλλον.

Το βράδυ της Τρίτης, ο κορυφαίος Έλληνας άλτης όλων των εποχών, πήδηξε πολύ ψηλά και μακριά στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καταφέρνοντας από το δεύτερο άλμα του να εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο και να ανέβει για ακόμα μια φορά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Το πιο αξιοσημείωτο, πέραν της σπουδαίας επιτυχίας του, είναι πως κατάφερε να κρατήσει τους Έλληνες στην τηλεόραση, ακόμα και μετά τα άλματα του. Πόσες φορές θυμόμαστε άραγε να μένουμε και με αγωνία να περιμένουμε τις δηλώσεις ενός αθλητή μετά τη νίκη του;

Το γεγονός δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό, ο Μίλτος Τεντόγλου αγαπιέται από όλους μας εντός και εκτός γηπέδου και πάντα, μετά από κάθε μεγάλη ή μικρότερη επιτυχία του, προχωρά σε δηλώσεις, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν μικρά έπη και συνεντεύξεις για σεμινάριο. Σεμινάριο για το πως πρέπει να σκέφτεται, να μιλά, να λειτουργεί, να θυμώνει, να χαίρεται και να απογοητεύεται ένα παιδί 24 χρονών.

Με ένα τεράστιο χαμόγελο, το οποίο έρχεται σε αντιδιαστολή με την στεναχώρια που είχε όταν έχασε την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τον περασμένο μήνα, προχώρησε και πάλι σε ένα ρεσιτάλ δηλώσεων και παρέσυρε μαζί του όλους εμάς.

Ο κουλ Μίλτος, αυτή τη φορά ήταν ευτυχισμένος, μίλησε για το άλμα του με περηφάνεια, χαμογέλαγε, συμμετείχε στους πανηγυρισμούς του γηπέδου και ντροπαλά ζήτησε συγγνώμη στο δημοσιογράφο, μας προέτρεψε να παρακολουθήσουμε τον τελικό της Κατερίνας Στεφανίδη, έδωσε συγχαρητήρια στην «υπέροχη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη» και ενώ βρισκόταν on air - γεγονός που για οποιονδήποτε συνάδελφο του θα αποτελούσε στρεσογόνο κατάσταση, παρατήρησε πως ακυρώθηκε το άλμα του συναθλητή του και ρωτούσε τους γύρω για το τι συνέβη.

Είναι ξεκάθαρο εδώ και χρόνια πως ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένα παιδί της διπλανής πόρτας, με μυαλό που στροφάρει έντονα, με ενσυναίσθηση, φοβερή προσωπικότητα και απόψεις που θα θέλαμε να αποτελούν πρότυπο για εμάς και τα παιδιά μας.


Είναι ο Μίλτος Τεντόγλου το παράδειγμα που καταργεί τη λογική που θέλει κάποιους να ζηλεύουν και να υποτιμούν τους νέους, επιτυχημένους και κορυφαίους Έλληνες αθλητές; Είναι φυσικά και θα το δεις στην υποδοχή που του έκανε η Ελληνικής αποστολής, αμέσως μετά τη νίκη του. Λίγες ώρες μετά την επική εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου κάθε γωνιά των social media έχει γεμίσει εικόνες, ατάκες και ποστ αφιερωμένα σε εκείνον. Κάπου εδώ ας ευχηθούμε να εκπληρωθεί ο στόχος του για άλμα στα 9 μέτρα, μα περισσότερο να συνεχίσει έτσι, να μην παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του όπως τώρα.

Δείτε επίσης