Σπορ

Έδωσε τα ρέστα της η Στεφανίδη στο πανευρωπαϊκό Μονάχου - Αργυρή μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα

Είδε την 24χρονη Φιλανδή Μούρτο να κάνει τον αγώνα της ζωής της και με 4,80μ. (οκτώ πόντους πάνω από το προηγούμενο ατομικό της και εθνικό ρεκόρ και 20 εκατοστά πάνω από την καλύτερη φετινή της επίδοση)

Έδωσε τα ρέστα της η Στεφανίδη στο πανευρωπαϊκό Μονάχου - Αργυρή μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το τέταρτο μετάλλιο, αργυρό, της Κατερίνας Στεφανίδη σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι γεγονός. Αν και ξεκίνησε πολύ καλά περνώντας με την πρώτης προσπάθεια τα πρώτα ύψη είδε την 24χρονη Φιλανδή Βίλμα Μούρτο να κάνει τον αγώνα της ζωής της και με 4,80μ. (οκτώ πόντους πάνω από το προηγούμενο ατομικό της και εθνικό ρεκόρ και 20 εκατοστά πάνω από την καλύτερη φετινή της επίδοση)

Η απίθανη Μούρτο στέρησε από την Κατερίνα Στεφανίδη το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρότι έκανε εξαιρετικό αγώνα στον τελικό του επί κοντώ και πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 4,75μ., είδε την 24χρονη Μούρτο να κάνει τον αγώνα της ζωής της και με 4,80μ. (οκτώ πόντους πάνω από το προηγούμενο ατομικό της και εθνικό ρεκόρ και 20 εκατοστά πάνω από την καλύτερη φετινή της επίδοση) να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει τον τελικό από τα 4,40μ. , αφήνοντας τα 4,25μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε εύκολα τον πήχη. Το ίδιο έκανε και στα 4,55μ.

Το επόμενο ύψος ήταν εκεί που ουσιαστικά ξεχώρισαν οι αθλήτριες που θα πήγαιναν για μετάλλιο από τις υπόλοιπες. Τα 4,65μ. πέρασαν μόνο οι Στεφανίδη, Σούτεϊ με την πρώτη και η Μούρτο με τη δεύτερη.

Η Στεφανίδη συνέχισε τα καθαρά άλματά της και πέρασε με την πρώτη τα 4,70μ. αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο. Η Σούτεϊ τα πέρασε με τη δεύτερη, ενώ η Μούρτο άφησε δύο προσπάθειες για τα 4,75μ.

Η Φινλανδή έκανε την ανατροπή περνώντας με την πρώτη τόσο τα 4,75μ. όσο και τα 4,80μ. κάνοντας την ανατροπή για να γίνει το απόλυτο φαβορί.

Η Μούρτο συνέχισε τον αγώνα και ξεπέρασε και τα 4.85μ. για να φτάσει σε ένα μεγάλο χρυσό κάνοντας τρεις φορές εθνικό ρεκόρ Φινλανδίας.

Η Στεφανίδη ξεπέρασε τη θεωρητικά βασική αντίπαλό της, τη Σλοβένα Τίνα Σουτέι (επίσης με 4,75μ.), ανέβηκε για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο και εξασφάλισε το 11ο μετάλλιό της σε μεγάλες διοργανώσεις (σε επίπεδο γυναικών), αλλά σίγουρα θα φύγει από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας με γλυκόπικρη γεύση.

Η τελική κατάταξη:
Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.85μ.
Κατερίνα Στεφανίδη 4,75μ.
Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4.75μ.
Κάρολαϊν Χόλμ (Δανία) 4.55μ.
Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) 4.55μ.
Μαρί Ζουλ Μπονάν (Γαλλία) 4.55μ.
Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία) 4.55μ.
Μόλι Κόντερι (Μ. Βρετανία) 4.55μ.
Σόφι Κουκ (Μ. Βρετανία) 4.40μ.
Μαργκότ Σεβριέ (Γαλλία) 4.40μ.
Ελίνα Λάμπελα (Φινλανδία) 4.40μ.
Λένε Όνσρουντ Ρέντζιους (Νορβηγία) 4.25

Δείτε επίσης