Σπορ

Στους ομίλους του Europa o Ολυμπιακός - Νίκησε στα πέναλτι τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Γ.Καραϊσκάκης

Με ήρωα τον Βάτσλικ που απέκρουσε τρία πέναλτι - Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1

Στους ομίλους του Europa o Ολυμπιακός - Νίκησε στα πέναλτι τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Γ.Καραϊσκάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε για δεύτερη φορά τη διαδικασία των πέναλντι για να καταφέρει να πάρει τη νίκη και περάσει στους ομίλους του Europa League. Νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα Λεμεσού με τον Τόμας Βάτσλικ να απεκρούει τρία πέναλντι των Κυπρίων. Ο κανονικός αγώνας στο γήπεδο Γ.Καραϊσκάκης έληξε 1-1 όπως και στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στην παράταση δεν σημειώθηκε γκολ.

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό καθώς στο 2’ βρέθηκε μπροστά στο σκορ, εξαιτίας λάθους του Μαυρία που έκανε κακό υπολογισμό σε μία βαθιά μπαλιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του και ο Ρέαμπτσιουκ που έκλεψε έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια, ο Απόλλωνας πήρε την μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε να απειλήσει, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες με τον Ελ Αραμπί στο 15’, είτε με το καλό γύρισμα του Άβιλα στο 17’ που απομάκρυναν οι Κύπριοι, με τους Ζινκερνάγκελ (21’) και Κούντε (22’), με τον Γιοβάνοβιτς να καθαρίζει εύκολα τα σουτ τους.

Ο Απόλλωνας είχε ευκαρία στο 37΄ όταν ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρέαμπτσιουκ δεν κατάφερε να διώξει.

επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με πρόθεση να κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα, αλλά και να πιέσει ψηλότερα τον Απόλλωνα. Στο 61ο λεπτό είχε και μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Αραμπί, έπειτα από γύρισμα του νεοεισελθόντα Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

Οι Κύπριοι εκτός από κάποια μακρινά σουτ, δεν απείλησαν τον Βατσλίκ έως το 80’. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που απείλησαν και έφτασαν κοντά στο 2-0, είτε με το δοκάρι του Κούντε (71’), είτε με τη μεγάλη χαμέη ευκαιρία του Μασούρα (77’).

Ο Ονγκέντα απείλησε στο 83’ που το σουτ του βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και όπως στη Χάιφα και στη Μπρατισλάβα, ήταν η σειρά του Απόλλωνα να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Με Πίττα να κάνει το 1-1 στο 90’, καθώς δεν βρέθηκε ούτε ένας αμυντικός να κόψει την κεφαλιά – πάσα του Ρομπέρζ.

Στην παράταση αποβλήθηκε ο Μπα στο 100΄και ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10, αλλά όλα κρίθηκαν στα πέναλντι όπου ο Τσέχος γκολκίπερ Τόμας Βάτσλικ, έπιασε τρία πέναλντι του Απόλλωνα και οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Άβιλα, Κούντε, Εμβιλά, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ, Χουάνγκ, Αραμπί.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Γιοβάνοβιτς, Πέιμπερνς, Ρομπέρζ, Μαυρίας, Κάμας, Σαχάρ, Κόλ, Φέλιξ, Πίττας, Χέντι, Ντιγκινί.

Δείτε επίσης