Σπορ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πλώρη» για Όσκαρ - Παραγωγός σε ντοκιμαντέρ για μετανάστες

«Ως και ο ίδιος μετανάστης, βρίσκω ότι αυτή την ταινία απίστευτα προσωπική και μια βαθιά συγκινητική απόδειξη για όσους αποκαλούν αυτή τη χώρα 'σπίτι΄'», δήλωσε ο ίδιος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πλώρη» για Όσκαρ - Παραγωγός σε ντοκιμαντέρ για μετανάστες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά την ταινία «Rise» και την «Naija Odyssey», που αφορούν τη ζωή του ίδιου και της οικογένειας του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επένδυσε στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που αφορά τους εργαζόμενους μετανάστες στο «Eder Flag».

Το «Flagmakers», όπως είναι ο τίτλος του, είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που σύμφωνα με τους κριτικούς στις ΗΠΑ, βάζει πλώρη για υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ.

Πραγματεύεται την ιστορία μεταναστών που έχουν ιδρύσει στο Όουκ Κρικ του Ουισκόνσιν μία βιοτεχνία που κατασκευάζει πέντε εκατομμύρια αμερικανικές σημαίες τον χρόνο. Πέρα από τις προσωπικές ιστορίες των εργατών, το ντοκιμαντέρ θέτει το ερώτημα «Σε ποιον απευθύνεται η σημαία των ΗΠΑ».

Ο Γιάννης, που είναι ο εκτελεστικός παραγωγός του εν λόγω ντοκιμαντέρ, εξήγησε τους λόγους που στηρίζει το εγχείρημα, λέγοντας: «Ως και ο ίδιος μετανάστης, βρίσκω ότι αυτή την ταινία απίστευτα προσωπική και μια βαθιά συγκινητική απόδειξη για όσους αποκαλούν αυτή τη χώρα 'σπίτι΄'. Κάθε ένα από αυτά τα εμπνευσμένα άτομα έχει ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις που του έχουν παρουσιαστεί και παρουσιάζουν αυτές τις μοναδικές εμπειρίες και ιστορίες καθώς φτιάχνουν την αμερικανική σημαία».

Δείτε επίσης