Σπορ

Αντετοκούνμπο: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είμαι και Έλληνας και Νιγηριανός»

Στη μεγάλη αγάπη που τρέφει τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Νιγηρία αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας

Αντετοκούνμπο: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είμαι και Έλληνας και Νιγηριανός»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς παραχώρησε συνέντευξη στο ESPN και αναφέρθηκε εκτενώς στο παρατσούκλι του «Greek Freak»,στην καταγωγή του, αλλά και στις δύο χώρες Ελλάδα και Νιγηρία για τις οποίες τρέφει απεριόριστη αγάπη.

«Το έχω ακούσει τόσες φορές. Δε με ενοχλεί, αλλά ο κόσμος δε με αποκαλεί Nigerian Freak. Όλοι με λένε Greek Freak. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαι και τα δύο. Δεν είμαι μόνο Έλληνας, είμαι και Νιγηριανός. Δε διαλέγεις το ψευδώνυμό σου, μου άρεσε το Freak.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω τον ελληνικό πολιτισμό, μιλάω τη γλώσσα, ξέρω την ιστορία. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, ξέρω ακριβώς και τη νιγηριανή κουλτούρα. Δεν είμαι μόνο ένα πράγμα. Δεν μπορείς να μου πεις τι είμαι.

Το να είσαι στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι είσαι αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι, αλλά άλλοι μπορεί να λένε ότι δεν είσαι αρκετά Έλληνας. Οι γονείς σου είναι Νιγηριανοί και το χρώμα του δέρματός σου είναι διαφορετικό. Είμαι και τα δύο (Έλληνας και Νιγηριανός), είμαι αρκετά ώριμος για να το καταλάβω, ό,τι και αν λένε τριγύρω μου».

Και πρόσθεσε για τα αδέρφια του, Θανάση, Κώστα και Άλεξ: «Αυτό το καλοκαίρι ήταν από τα καλύτερα, ήταν ξεχωριστό. Παίξαμε μαζί στην Εθνική, κάναμε τα πάντα μαζί».

Δείτε επίσης