Σπορ

Ρεκόρ συλλήψεων στα αγγλικά γήπεδα

Έκθεση του Βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών καταγράφει αύξηση 59% σε σχέση με την προ covid αγωνιστική σεζόν

Ρεκόρ συλλήψεων στα αγγλικά γήπεδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η περσινή αγωνιστική σεζόν ήταν η πρώτη στην Βρετανία μετά το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid 19, που διεξήχθη χωρίς περιορισμούς στην χωρητικότητα των γηπέδων. Φαίνεται όμως ότι κάτι δεν πήγε καλά καθώς σημειώθηκε ρεκόρ συλλήψεων οπαδών για διάφορα περιστατικά.

Έκθεση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών καταγράφει ότι οι συλλήψεις στα γήπεδα Αγγλίας και Ουαλίας σημείωσαν αύξηση 59% σε σχέση με τη σεζόν 2018-19 που προηγήθηκε της Πανδημίας.

Η έκθεση προσέθεσε ότι έως τις 28 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ίσχυαν 1.308 απαγορευτικές εντολές ποδοσφαίρου, ενώ από την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων μέχρι σήμερα έχουν ήδη εκδοθεί 516 νέες.

Ο αριθμός των αγώνων με αναφερόμενα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς την περασμένη σεζόν αυξήθηκε κατά 60% (+602 αγώνες) σε σύγκριση με 1.007 αγώνες το 2018-19.

Οι πιο συχνά αναφερόμενοι τύποι περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς ήταν η χρήση φωτοβολίδων και καπνογόνων καθώς και περιστατικά βίας ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Την περασμένη σεζόν δε, σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των εισβολών στα γήπεδα στην Premier League προς τα τέλη αυτής, καθώς οι οπαδοί γιόρταζαν τίτλους, άνοδο ή παραμονή.

Δείτε επίσης