Σπορ

Euroleague: «Άλωσε» τη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός καθώς νίκησε με 70-80 την Μπαρτσελόνα

Σπουδαίο διπλό για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Euroleague - Ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα και πήρε διαφορά 10 πόντων

Ο Ολυμπιακός «άλωσε» τη Βαρκελώνη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Ολυμπιακός με ένα σπουδαίο «διπλό» μπήκε με το δεξί στην εφετινή Euroleague κατά την πρεμιέρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα 80-70 από την έδρα της Μπαρτσελόνα, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να παίρνει... φωτιά από τα 6.75 στην τέταρτη περίοδο και μετρώντας 4/4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, να οδηγεί τους Πειραιώτες στον θρίαμβο

Οι Πειραιώτες κατά γενική ομολογία έδειξαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο και στις δύο πλευρές, με τους Βεζένκοβ, Μπολομπόι και Λαρεντζάκη να ξεχωρίζουν, κάνοντας το ιδανικό ξεκίνημα για τη νέα σεζόν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Σάρας έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει, καταφέρνοντας μόνο να… ισοφαρίσει αρκετές φορές, χωρίς να πάρει ποτέ κάποιο ουσιαστικά προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός καθυστέρησε να βάλει πόντους στον πίνακα του σκόρ, αλλά η πολύ καλή του άμυνα τον βοήθησε κι όταν Γουόκαπ και Βεζένκοβ ευστόχησαν από τα 6.75 τον έβαλαν μπροστά στο σκορ (4-6, 3'). Οι ομάδες πάλευαν να ελέγξουν τον ρυθμό, χωρίς όμως να τα καταφέρνει κάποια. Το σχήμα του Γιασικεβίτσιους με ταυτόχρονη παρουσία των Σανλί και Βέσελι δημιούργησε πρόβλημα με τον Τούρκο να σκοράρει 5 σερί πόντους για το 16-10 (8'). Η παρουσία του Μπολομπόι δυνάμωσε το ριμπάουντ και με δικό του έμμεσο τρίποντο οι Πειραιώτες μείωσαν σε 16-13.

Η εικόνα της δεύτερης περιόδου έμοιαζε αρκετά με αυτή της προηγούμενης. Οι δύο ομάδες είχαν καταπληκτική αμυντική λειτουργία όμως ο Σλούκας με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε στους 18 πόντους (14'). Ο Ολυμπιακός είχε άσχημα ποσοστά πίσω από τα 6.75, αλλά όταν η έμπνευση του Μπαρτζώκα να παίξει με τον Πίτερς στο «3» και τον Βεζένκοβ στο «4», άλλαξε την κατάσταση. Οι δύο παίκτες με 3/4 τρίποντα έβαλαν μπροστά την ομάδα τους με 25-30 (17').

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα στην τρίτη περίοδο και με τρία τρίποντα από Λαπροβίτολα και Αμπρίνες προσπέρασε με 39-38 (24'), βέβαια για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν και συνεχόμενα λάθη από τα χέρια των «ερυθρόλευκων». Σλούκας, Βεζένκοβ και Κάνααν διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με δικά τους καλάθια μπροστά, αλλά και σπουδαία ομαδική δουλειά στην άμυνα έβαλαν την ομάδα τους μπροστά με +6 (47-57, 30').

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ένανα ακατανόητο τρίποντο του Αμρπίνες στην εκπνοή των 24 δευτερολέπτων και από τα 9 μέτρα, άλλαξε το μομέντουμ της αναμέτρησης. Η Μπαρτσελόνα βρήκε εφτά αναπάντητους πόντους και ξαναμπήκε γρήγορα στη διεκδίκηση της νίκης (57-60 (34'). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα ηρέμησε τους παίκτες τους και κυρίως βρήκε λύσεις επιθετικά με το τρίποντο του Λαρεντζάκη να επαναφέρει την «ανάσα» του +8 (57-65, 35'). Και κάπου εκεί ο «Λάρι» αισθάνθηκε Στεφ Κάρι και με 3/4 ακόμη τρίποντα «σφράγισε» τη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο «Palau».

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 0-11 βρέθηκε με διψήφια διαφορά πόντων, όμως η Μπαρτσελόνα το μάζεψε γρήγορα. Σε εκείνο το σημείο και με 6 λεπτά να μένουν, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 4/4 τρίποντα χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους»

O MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ σε 27:35 είχε 20 πόντους (4/9διπ., 3/4τριπ., 3/3β.), 7 ριμπάουντ και 4 λάθη.

Ο «Λάρι» με 12 πόντους και 4/4 τρίποντα από το 34' κι έπειτα «καθάρισε» τη νίκη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δε βοήθησαν οι Τομπι, Γικουμπάιτις και Ντα Σίλβα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Εκπληκτικός ο Τζόελ Μπολομπόι με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ενώ καλή δουλειά έκανε και ο Άλεκ Πίτερς με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε 25/25 βολές και 11 εύστοχα τρίποντα (39.3%).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα τέσσερα διαδοχικά τρίποντα του «Λάρι».

Ο ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει με αυτοπεποίθηση. Δεν πανικοβλήθηκε στις δύσκολες στιγμές σε μία «καυτή» έδρα κι έμεινε πιστός στο πλάνο του Μπαρτζώκα.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν τρομερή άμυνα και στην επίθεση πήραν πολλά από πολλούς παίκτες κατά διαστήματα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-13, 28-34, 49-57, 70-80

Δείτε επίσης