Σπορ

Basket League: Οριστικά και οι 12 ομάδες στην τηλεοπτική στέγη της ΕΡΤ

Απομένει η επικύρωση της σχετικής πρότασής της από την ίδια την ΕΡΤ

Basket League: Οριστικά και οι 12  ομάδες στην τηλεοπτική στέγη της ΕΡΤ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για πρώτη φορά από εποχής προεδρίας του Θεόδωρου Καρατζά στον ΕΣΑΚΕ, η Λίγκα έχει συμφωνία για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, παρουσία του Ολυμπιακού.

Η πρόταση της ΕΡΤ προς τη Λίγκα ήταν γνωστή εδώ και έναν μήνα και σήμερα έγινε αποδεκτή με ομόφωνη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Πλέον, το μόνο που απομένει για να βρεθούν κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη οι δώδεκα ομάδες της Basket League είναι η επικύρωση της σχετικής πρότασής της από την ίδια την ΕΡΤ.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρετα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε με ομόφωνη απόφαση του την πρόταση της ΕΡΤ Α.Ε. για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League της σεζόν 2022-23.

Η κεντρική διαχείριση παγιώνεται ως μέθοδος διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από δύο δεκαετίες, ενώ οι ΚΑΕ συμφώνησαν στην κατανομή των εσόδων αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένες προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή της ΕΡΤ, από την οποία αναμένουμε να επικυρώσει την σχετική πρόταση της».

Δείτε επίσης