Σπορ

«Χρυσό» συμβόλαιο για τον Εμπαπέ - Δεύτερος... έρχεται ο Μέσι

Οι λεπτομέρειες στο συμβόλαιο του Εμπαπέ το καθιστούν, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα “Marca”, ως το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία όχι μονάχα του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμό γενικότερα.

«Χρυσό» συμβόλαιο για τον Εμπαπέ - Δεύτερος... έρχεται ο Μέσι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σκέψεις να κινηθούν νομικά έχουν οι άνθρωποι της Παρί Σεν Ζερμέν, μετά τα δημοσιεύματα της «Parisien», σχετικά με… μυθικά συμβόλαια των Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ.

Οι αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας “Le Parisien”, σχετικά με τους οικονομικούς όρους του τριετούς συμβολαίου που έχει υπογράψει ο Κιλιάν Εμπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν, το οποίο -εάν εξαντλήσει- θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 630 εκατομμύρια ευρώ, αλλά επίσης και των λεπτομερειών από τα συμβόλαια των Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Όχι άδικα και καθόλου τυχαία, αφού οι τρεις ποδοσφαιριστές συγκαταλέγονται στους δέκα πιο καλοπληρωμένους στον κόσμο και φυσικά καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις της Ligue 1.

Οι λεπτομέρειες στο συμβόλαιο του Εμπαπέ το καθιστούν, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα “Marca”, ως το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία όχι μονάχα του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμό γενικότερα.

Μόλις λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα για το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Κιλιάν Μπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν, το οποίο -εάν το εξαντλήσει- θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 630 εκατομμύρια ευρώ, η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» έδωσε λεπτομέρειες και για τα συμβόλαια των Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι.

Το 2017 ο Νεϊμάρ υπέγραψε για πέντε χρόνια με «καθαρές» ετήσιες αποδοχές 36 εκατομμύρια ευρώ. Πριν από έναν χρόνο, το 2021, ο Βραζιλιάνος διεθνής επιθετικός μέχρι το 2027 και εικάζεται ότι αυτό συνέβη με 72 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά σεζόν.

Από την πλευρά του ο Λιονέλ Μέσι συμφώνησε με την Παρί Σεν Ζερμέν για συμβόλαιο έως το 2023 με «καθαρές» ετήσιες αποδοχές 41 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Αργεντινός λαμβάνει μέρος της εν λόγω αμοιβής σε κρυπτονομίσματα και ορίστηκε επίσης ένα «ασφάλιστρο πιστότητας», το οποίο στην περίπτωση του Μπαπέ ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα επωφελείται από ένα φορολογικό καθεστώς διαφορετικό από αυτό του Νεϊμάρ και του Μπαπέ, αφού δεν έχει φορολογική κατοικία στη Γαλλία. Με αυτόν τον τρόπο πληρώνει φόρους 30% αντί του 49% που επιβάλλεται στους δύο συμπαίκτες του.

Οι συγκεκριμένες μυθικές απολαβές των τριών ποδοσφαιριστών διαψεύδονται από την πλευρά του συλλόγου -με κατηγορηματικό τρόπο- με τους ανθρώπους της Παρί Σεν Ζερμέν να είναι έξαλλοι.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν διαβεβαιώνει πως η ιστορία είναι τελείως λάθος και δεν υπάρχει ούτε μία σωστή λεπτομέρεια στο άρθρο», αναφέρουν από τους Παριζιάνους.

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη στην Παρί Σεν Ζερμέν να κινηθεί ο σύλλογος νομικά εναντίον της «Parisien», θεωρώντας πως το γνωστό Μέσο προσπαθεί να πλήξει το πρεστίζ του συλλόγου.

Δείτε επίσης