Σπορ

Super League: Ανώτερη η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι των δικεφάλων

Νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena και παρέμεινε δεύτερη θέση της βαθμολογίας

Super League: Ανώτερη η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι των δικεφάλων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πήρε το πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena απέναντι στον ΠΑΟΚ,η οποία ήταν ανώτερη των Θεσσαλονικαίων και επικράτησε 2-0 χάρη με γκολ των Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς παρέμεινε στη δεύτερη θέση έξι βαθμούς από τον πρώτο Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά. Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος στο 5ο μετά από φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Αθανασιάδη η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια από πλάγια θέση σούτερα ελάχιστα άουτ.

Στο 8ο λεπτό ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει. Μετά από εκτέλεση φάουλ από το Γκατσίνοβιτς ο Αουγκούστο απομάκρυνε με το κεφάλι με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκτός εστίας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αραούχο εξαπέλυσε ένα σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο των φιλοξενούμενων και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Κοτάρσκι.

Αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά του Ολιβέιρα, έπειτα από γύρισμα του Αουγκούστο, μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, παρότι ήταν κοντά στην αντίπαλη εστία.

Στο 20ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Μουκουντί έκλεψε την μπάλα ψηλά και έδωσε στον αρχηγό του, ο οποίος εξαπέλυσε ένα σουτ από μακριά. Η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Γκαρσία και πήρε περίεργη τροχιά, με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά και βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Γκαρσία στο 35'. Ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα ψηλά από τον Ντάντας και ο Ελίασον έκανε το γύρισμα στον Γκαρσία, ο οποίος με το δεξί εκτέλεσε τον Κοτάρσκι, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η ΑΕΚ ήταν απειλητική. Αρχικά ο Πινέδα με ένα υπέροχο σλάλομ αφού έκλεψε την μπάλα έκανε το σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι απομάκρυνε ενστικτωδώς, ενώ στο 41' ο Λιβάι αφού απέφυγε Ίνγκασον και Σάστρε με δυνατό σουτ από πλάγια θέση νικήθηκε από τον Κροάτη κίπερ του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να απειλούν λιγότερο τις δύο εστίες. Ο Γκατσίνοβιτς πλασέ στο 46' από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, αλλά είχε μόλις μια τελική με τον Κωνσταντέλια στο 47', την οποία σταμάτησε ο Βίντα με το κορμί του. Αντίθετα η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο 61ο λεπτό.

Ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε την μπάλα και έστρωσε στον Ελίασον, ο οποίος απέφυγε τον Κουλιεράκη ο οποίος έκανε το γύρισμα προς τον Σέρβο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε έξαλλος το γκολ που σημείωσε.

Μετά το 2-0 οι παίκτες του Αλμέιδα άφησαν την μπάλα στον ΠΑΟΚ και αμύνθηκαν στο δικό τους μισό, καθώς το μέλημά τους πλέον ήταν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα στο σκορ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89' Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (76' Γιόνσον), Ελίασον (82' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82' Μάνταλος), Γκαρσία, Αραούχο (89' Γαλανόπουλος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (66' Σβαμπ), Κούρτιτς (66' Ελ Καντουρί), Ντόουγκλας, Νάρεϊ (66' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

Δείτε επίσης