Σπορ

Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου

Στο σύνολο των αγωνισμάτων, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και Κυριακή θα συμμετέχουν πάνω από από 40.000 αθλητές

Όλα έτοιμα για τον   Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Αθλητισμού πλησιάζει καθώς δρομείς από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην Αθήνα για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.

Στο σύνολο των αγωνισμάτων, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και Κυριακή 12-13/11, θα συμμετέχουν πάνω από από 40.000 αθλητές.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί δείχνει ότι ξεπεράσαμε όλη αυτή τη διαδικασία που μας κράτησε δύο χρόνια μέσα στα σπίτια μας και τώρα ο κόσμος θέλει να εκφραστεί μέσα από μία δράση, η οποία μας φέρνει κοντά και είναι πολύ ευχάριστη», δήλωσε η Μαρία Σακοράφα, βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Η συμμετοχή του κοινού στον Μαραθώνιο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ αναμένεται του χρόνου οι συμμετοχές να σπάσουν κάθε ρεκόρ, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την έναρξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Τόσο στην Αυθεντική διαδρομή όσο και στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, θα συμμετάσχουν 13 Έλληνες Ολυμπιονίκες. Αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή για να πάρουν μέρος συνολικά 14 Ολυμπιονίκες, όμως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος βρίσκεται την Ισπανία για προετοιμασία και δεν θα μπορέσει να είναι στην γραμμή εκκίνησης των 42.194 μέτρων .

Όπως αναφέρει και ο ΣΕΓΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του, στον αγώνα θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατάκτησε την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, θα πάρει μέρος στα 5 χλμ.

Στον αγώνα των 42.195 μ. θα αγωνιστεί ο όγδοος στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, η Πηγή Δεβετζή ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Εφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακού της Αθήνας Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001 θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης ο Λευτέρης Κόνσολας όγδοος στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η έβδομη στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πόλυ (Πολύμνια) Σαρέγκου και η Μαρία Καραγιαννοπούλου πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Δείτε επίσης