Σπορ

Μουντιάλ 2022: Αγγλία-ΗΠΑ 0-0 και όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Aνοικτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης

Μουντιάλ 2022: Αγγλία-ΗΠΑ 0-0 και όλα ανοιχτά για την πρόκριση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας ανάμεσα στην Αγγλία και την Αμερική με τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ να είναι ευχαριστημένοι με τον βαθμό που τους κάνει φαβορί για την πρόκριση, ενώ και οι ΗΠΑ ελπίζουν για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Η ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες ναι μεν δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην Αγγλία που έχει φτάσει τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο αλλά αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης και όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την τρίτη αγωνιστική.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά οι Άγγλοι ήταν αυτοί που μετά το πρώτο 25λεπτο ανέβασαν την πίεση τους και πάτησαν στην περιοχή του Τέρνερ έχοντας κάποιες καλές προϋποθέσεις αλλά όχι μια τελική προς την εστία της ΗΠΑ.

Οι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα στην αναμέτρηση και απείλησαν αρχικά στο 26' με σουτ του Μακένι από το ύψος του πέναλτι να φεύγει έξω ενώ στο 33' είχαν την καλύτερη στιγμή του αγώνα με δοκάρι του Πούλισικ.

Ο μέσος των ΗΠΑ βρέθηκε εκτός περιοχής, επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ που δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι αν η μπάλα πήγαινε προς την εστία του.

Ενώ εκτός εστίας πέρασε το σουτ του Πούλισικ στο 43'. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια καλή στιγμή για την Αγγλία όταν ο Μάουντ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το σουτ με τον Τέρνερ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην επανάληψη οι ΗΠΑ Αμερική ήταν κυρίαρχες και έκλεισε στα καρέ της την Αγγλία χωρίς όμως αποτέλεσμα και τελικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πίκφορντ.

Στο 68' ο Σάουθγκεϊτ έκανε διπλή αλλαγή προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του με τους Χέντερσον αλλά η εικόνα των "τριών λιονταριών" δεν άλλαξε.

Στο τελευταίο 15 του αγώνα η Αγγλία έδειξε πως έπαιζε για την ισοπαλία και το βαθμό που θα την άφηνε μόνη πρώτη και δεν κυνήγησε τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερη φάση της ομάδας ήρθε στο 90+3' όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σο ο Κέιν πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ (69' Χέντερσον), Στέρλινγκ (68' Γκρίλις), Μάουντ, Σακά (78' Ράσφορντ), Κέιν.

ΗΠΑ: Tέρνερ, Ντεστ (78' Μουρ), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, ΜακΚένι (77' Άρονσον), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (83' Ρέινα), Πούλισικ, Ράιτ (83' Σάρτζεντ).

Δείτε επίσης