Σπορ

Μουντιάλ ανατροπών: Απίθανα αποτελέσματα από το... ξεκίνημα

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες σε ένα σπορ που παραμένει το πλέον απρόβλεπτο

Μουντιάλ ανατροπών: Απίθανα αποτελέσματα από το... ξεκίνημα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι παραδόσεις στο ποδόσφαιρο δεν συνοδεύουν μόνο τις ομάδες. Είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει και τους φιλάθλους. Μία εξ αυτών το συγκεκριμένο Μουντιάλ την ποδοπάτησε! Την προσμονή της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς, με βόλτες, διακοπές και μπάλα.

Το Κατάρ, εκτός από τη συγκυρία της χειμερινής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία, φαίνεται πως θα μπορούσε να ανατρέψει και αγωνιστικά δεδομένα. Διότι από το ξεκίνημα έχουν συμβεί απίθανα αποτελέσματα. Με τη Σαουδική Αραβία να επικρατεί του Μέσι και της Αργεντινής και την Ιαπωνία να νικά τη Γερμανία.

Μοιάζουν ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες σε ένα σπορ το οποίο παραμένει το πλέον απρόβλεπτο (ευτυχώς, αυτό το χαρακτηριστικό του δύσκολα θα εξαφανιστεί….), παρ’ όλα αυτά οι πρώτες εκπλήξεις δεν έχουν να κάνουν με τίποτα από όλα αυτά. Πρόκειται απλώς για τις συνέπειες μίας τραγικής απόφασης, να σταματήσουν όλα τα πρωταθλήματα και κάθε διοργάνωση (όπως το Champions league), προκειμένου να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στο χειμώνα.

Κάποιοι λοιπόν, κατέβασαν ταχύτητα όσο πλησίαζε η έναρξη του Μουντιάλ, ώστε να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί σε αυτό, και τώρα που ξεκίνησε χρειάζονται το χρόνο τους. Ενώ υπάρχουν και οι άλλοι, που δεν θα ρισκάρουν την ποδοσφαιρική τους επιβίωση για την εθνική ομάδα, διότι μετά το τέλος της διοργάνωσης τα μεγάλα club που πληρώνουν πολύ καλά, τους θέλουν έτοιμους. Κάπως έτσι προκύπτει χώρος για ομάδες όπως η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία να σοκάρουν. Είναι και η συνθήκη της πρεμιέρας που πάντοτε παίζει το δικό της ρόλο, και το «γλυκό δένει».

Πάμε και στα προγνωστικά. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί κανείς να υπογραμμίσει συγκεκριμένους στόχους, όπως του Μέσι στην τελευταία του απόπειρα να στεφθεί «βασιλιάς». Την ίδια ώρα ωστόσο, μοιάζουν οι αδυναμίες που συνοδεύουν όλα τα φαβορί να είναι περισσότερες από τα πλεονεκτήματά τους. Η Γερμανία δεν έχει φορ. Η Γαλλία έχασε τον Μπενζεμά. Οι Ολλανδοί δεν έχουν προσωπικότητες. Η Βραζιλία βασίζεται στον Νεϊμάρ, ο οποίος έφυγε τραυματισμένος από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Η Αγγλία κουβαλά αιώνια το ψυχολογικό εμπόδιο της «λούζερ» ομάδας. Επειδή, πάντως, στο τέλος κάποιος θα νικήσει, μένει να φανεί ποιος θα ξεπεράσει πρώτος τα δικά του εμπόδια…

Δείτε επίσης