Σπορ

Μουντιάλ 2022: Νέα «βόμβα», το Μαρόκο νίκησε 2-0 το Βέλγιο

Με δύο γκολ στο 73΄ και στις καθυστερήσεις ο Μαρόκο «έβαλε φωτιά» στον όμιλο

Μουντιάλ 2022: Νέα «βόμβα», το Μαρόκο νίκησε 2-0 το Βέλγιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα «βόμβα« στο Μουντιάλ με το Μαρόκο να κερδίζει 2-0 το Βέλγιο και να βάζει «φωτιαά» στο 6ο όμιλό της διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο οι Βέλγοι ξεκίνησαν δυναμικά και έψαχναν κενούς χώρους για να χτυπήσουν τους Μαροκινούς

Την πρώτη φορά που το κατάφεραν αυτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Εντέν Αζάρ έδωσε την μπάλα στον Τοργκάν Αζάρ και εκείνος με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Μπατσουαγί ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Μουνίρ.

Στη συνέχεια οι Βέλγοι κατέβασαν ταχύτητα και απείλησαν κυρίως από στατικές φάσεις, ενώ το Μαρόκο δειλά δειλά άρχισε να βγαίνει μπροστά.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το Μαρόκο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιγιές. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε. Τη στιγμή της εκτέλεσης ο Σαΐς ήταν σε θέση οφσάιντ και ο VAR κάλεσε τον διαιτητή και τελικά το τέρμα δε μέτρησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες δυναμικά. Από την μία ο Εντέν Αζάρ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά με τον Μουνίρ να διώχνει σε κόρνερ, ενώ μετά ο Μπουφάλ απείλησε με σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά.

Το Βέλγιο είχε την κυκλοφορία αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε το Μαρόκο και το πλήρωσε. Στο 73' ο Σαμπιρί εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα δεν βρήκε πουθενά και κατέληξε στα δίχτυα. Παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου όμως αυτή τη φορά ο Σαΐς καλυπτόταν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Βέλγιο βγήκε όλο μπροστά, έριξε στο ματς και τον Λουκακου δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζιγές βγήκε στην αντεπίθεση γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και με κεραυνό ο Ζακαριά Αμπουκλάλ εκτέλεσε τον Κουρτουά κάνοντας το 2-0.

Βέλγιο: Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ονανά, Βίτσελ, Θ. Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί, Ε. Αζάρ

Μαρόκο: Μουνίρ, Χακιμί, Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί, Αμραμπάτ, Αμαλάχ, Ζιγές, Εν Νεσιρί, Μπουφάλ

Δείτε επίσης